Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Zeilkamp dag 2

jeugdzeilkamp Herkingen

Het viel vanmorgen mee, het was pas rond 7 uur dat we de eerste zeilers rustig in hun tent wakker hoorde worden.

Om half 8 werden ze wakker gemaakt met het nummer The Circle of Life, van de Lion King. De zeilers vlogen de tenten uit voor een goede warming-up met Ranger Roel.

Deze kunnen jullie terug zien op onze instagram of facebook pagina.
Daarna was het tijd om de bootjes op te tuigen, en dit ging erg soepel.

Na een heerlijk ontbijt, met Zeeuwse (of eigenlijk Zuid-Hollandse) Bolus als extraatje en het maken van een lunchpakket mochten ze hun zeilkleding aantrekken. Hierna begon de dag voor de optimist zeilers met theorie. Want een vaargeul, grote boten, vissersboten die hebben we niet op de Binnenmaas.
Maar daarna was het toch écht tijd om het water op te gaan. Voor de jongste zeilers, die training krijgen van Hans en Carlijn was het even spannend. Want ze gingen aan de buitenkant de haven uit, dit betekende dat ze met hun voeten het water in moeten. En laten daar nu net krabben en kwallen zijn. Gelukkig waren ze inventief genoeg om te bedenken hoe ze zonder natte voeten het water op konden. Dit kon alleen maar met goed teamwork, en ze hebben laten zien dat ze hier heel goed in zijn.
De jeugdzeilers, onder leiding van Roel zijn met hem in zijn eigen Laser ook aan de buitenkant het water in op gegaan. Het enige probleem was de wind.
Deze viel volledig weg. Gelukkig waren er genoeg kwallen, en liedjes om iedereen bezig te houden.

De wind trok heel even wat aan waardoor er toch nog een redelijke afstand afgelegd kon worden.

De groep van Iris en Annemijn zijn de boeien gaan verkennen, maar door de vrij karige wind is er ‘s ochtends maar liefst één boei gespot. Verder zijn er vooral kwallen bekeken, Guus had de allergrootste gespot en als tijdelijk huisdier in zijn hoosblik verzorgd. Sara ging als een speer tijdens de wedstrijd in de middag en Simon had zichzelf opeens een pistoolgreep aangeleerd! De sfeer zit er lekker in.

Bij de lunch hebben Yoeri en Jip voor een heerlijk broodje hamburger gezorgd.
Toen snel het water op… want er was wind!

Er zijn 3 heerlijke wedstrijden gevaren, het was mooi om te zien dat de twee optimist groepen onwijs dicht bij elkaar liggen qua niveau. Waardoor het heel spannend werd en elk wedstrijdje een andere uitslag had. De strijd ging aan de voorkant vooral tussen broer en zus Lafeber.

Na de wedstrijdjes zijn de Jeugdzeilers een heel eind weg gaan varen. En ook de optimisten hebben een hele afstand met de hele groep afgelegd.

Hierdoor waren de zeilers best moe geworden, en was het ook lekker rustig toen we terug kwamen aan de kant. Het mindere nieuws is dat de kikkers van Josse en Bas zijn gesmolten tot één grote massa van kikkerslijm. Nu nog kijken hoe dat met de chocola afloopt…

Voor avond eten stond er een heerlijke wrap op het menu, waarbij ze zelfs de keuze konden maken tussen gehakt en kip.

Het avondspel was het smokkelspel, dit hebben we gedaan op een van de Mosselbanken.
Onder leiding van Ranger Roel probeerde de kinderen de wilde dieren te ontlopen.

De wilde dieren waren ook de bestuurders van de ribs, en dit is niet onopgemerkt gebleven.

Want wie heeft er eerder een giraf, cheeta en panter een rib zien besturen.
Voor de zeilers en wilde dieren was het een zeer intensief spel. Het zweet gutste van de hoofden af, en de wangen waren lekker rood geworden.

Bij terugkomst trok iedereen snel zijn/haar pyjama aan, want…. Iris en Annemijn gingen hun verhaal vertellen over hun wereldreis in de optimist.
Alle optimist zeilers zaten in de (hele grote) tent van Abigail en Meike, om naar het verhaal te luisteren. Met volle aandacht en verbazing luisterde ze naar het verhaal.

Toen was het bedtijd… nou… dat hoopte we. Want ze hadden met ze alle bedacht dat ze gingen ontsnappen. Gelukkig hebben onze trainers ervaring en hadden we snel door dat ze niet in hun tent lagen. Al denken een aantal zeilers dat ze de beste ontsnappers ooit zijn.

Gelukkig lijkt het nu rustig te zijn! We zijn heel benieuwd wat het morgen gaat brengen, want het schijnt heel warm te worden.