Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Zeilkamp 2023 dag 6

jeugdzeilkamp Herkingen

Goedenacht lieve ouders,

De laatste zeildag van het kamp is aangebroken. Er is verdeeldheid in de groep te zien, bij het opstaan kwamen een aantal kinderen naar de warming-up toe gerend, waar anderen er duidelijk een stuk meer moeite mee hadden. Het ontbijt, met een croissantje en gekookte ei, had een record qua tijdsduur. Na een lange omkleedsessie, insmeertrein en korte voorbespreking gingen beide groepen het water op. Waar de kinderen de afgelopen dagen gewend zijn geraakt aan flinke wind was deze vandaag een stuk minder.

Het groepje van Hans, Iris en Annemijn ging op zeehondenjacht, met als doel de haven van Bruinisse. Waar de kinderen na de avonturen in de Splash aangaven deze wind wel weinig te vinden, bleek in het aan de windse rak de vermoeidheid bij een aantal toch toegeslagen te zijn. Bij het opkruisen was de blik niet naar voren gericht, maar in de boot, met elke minuut varen werd de afwijking van de koers groter. Volgens trainer Annemijn stonden de kinderen vandaag in sluimerstand. Zeehonden zijn helaas niet gevonden op de ontdekkingsreis.

Dion, Roel, Sil en Wouter hadden een mooie training voorbereid met een technische oefening voor het voor de windse rak. Daarna zouden ze door middel van een baan alle eerder behandelde onderwerpen samen brengen om de week af te sluiten. Hier bleek toch dat het inschattingsvermogen van de trainers (zéker niet door de vermoeidheid..) wat was afgenomen. Er ontvouwde zich een tafereel waar we verder maar niet te veel woorden aan vuil maken. Na een aantal wanhoopspogingen bleek dat een stukje ontspannen varen en zwemmen het hoogst haalbare was. Desalniettemin ging dit gepaard met een brede glimlach en zeer kleine oogjes. Al met al een mooie ochtend.

Op het eiland werd er genoten van de broodjes kerrie- kipsaté- en eiersalade. De wc op het eiland is door een aantal meiden als zeer stinkend beoordeeld. Na een niet al te lange onderbreking zijn de groepen het water op gegaan. Al genietend van de wind en het grote water zijn de groepen rustig richting de kant gevaren. Op de kant hebben de kinderen hun boten volledig afgetuigd en alle zeilen en onderdelen in de juiste tassen gestopt. Na een warme douche zijn ook de tenten aan een eerste opruimbeurt onderworpen.

Om het kamp goed af te sluiten heeft de kook zich uitgesloofd, zij hebben een heerlijke BBQ voor iedereen klaargemaakt. Het roosteren van wat marshmallows zorgde voor een flinke energietoename bij de kinderen. De avond werd voortgezet met een spelletjesavond en het afronden van het grote spel. Het fanatisme spatte er vanaf bij de potjes Lama, pesten en poker. Tegelijkertijd konden de spelgroepen zich melden bij Roel, om hun tijdmachine te bouwen. Op dat moment bleken alle tijdmachines nog niet te werken. Na het ruilen van wat onderdelen was het tijd voor het grote moment, konden de tijdreizigers weer naar hun eigen periode terugkeren? Alle teams hebben het voor elkaar gekregen een werkende tijdmachine te bouwen! Maar welk team er heeft gewonnen, horen jullie bij de afsluiting van het kamp. Kapsalon Jip is de gehele avond tevens drukbezocht, de ene hanenkam was makkelijker te fabriceren dan de ander. De avond werd afgesloten met een potje Weerwolven. De spelregels volgen was hierbij af en toe toch vrij lastig.

Het bedritueel vond een stuk later plaats dan de afgelopen dagen en duurde een stuk langer. De hele dag hebben wij al geluiden opgevangen van ontsnappingsplannen. Op het moment van schrijven slapen een aantal kinderen, maar is het verder nog onrustig op het kampterrein. Lieve ouders, wij gaan jullie kinderen vangen en te bedde brengen, tot zo!