Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Zeilkamp 2023 dag 4

jeugdzeilkamp Herkingen

Goedenavond lezers van dit fantastische dagboek! Gisteren keken de trainers al met grote ogen naar de voorspellingen: 16 knopen voorspeld….. Vanochtend bleek dit nog eens 6 knopen meer te zijn, dus windkracht 6. Een orkaan is windkracht 12, dus Ian concludeerde terecht dat we met een halve orkaan het water op mochten. Met een krentenbol en genoeg brood als energiebasis gingen de zeilers dus vol goede moed het water op.

De groep van Annemijn, Hans en Iris namen één optimist mee. De eerste durfal was André, en wat deed hij het goed! Daarna zat er geen rem meer op, iedereen van de groep heeft gezeild met plezier. Hangen, hozen, een grote glimlach en genieten! Zelfs de trainers hebben nog gezeild, waarbij de zeilers aanwijzingen gaven. Rond half 2 waren de meesten moe maar voldaan.

De groep van Roel is met 10 boten het water op gegaan. We hebben een up-down baan gevaren om de groep bij elkaar te houden. Dit ging erg goed want iedereen is de baan rond gekomen en ze hebben allemaal lekker kunnen surfen op de golven. Uiteindelijk waren er heel veel erg moe dus zijn we naar de kant gegaan. Alleen Sara, Josse en Milou hadden nog te veel energie dus zij zijn nog het water opgegaan na de lunch. We hebben gas gegeven op halve/ruime windse koers zodat er meer geoefend kon worden op surfen en planeren. Op een gegeven moment waren de benen dusdanig verzuurd dat het toch tijd was om te stoppen en naar de kant te gaan.

Op de kant hadden Yoeri en Jip gezorgd voor wat heerlijke vitamientjes aan een fruitspies. Nicolas kon dit zelfs na 7 boterhammen nog op! Aardig wat energie verbrand in de ochtend dus. Na de lunch waren er nog drie zeilers zo enthousiast dat zij de golven nog een keer wilden trotseren: Sara, Milou en Josse. Op de kant werden er gelukkig ook nog verschillende hobby’s bijgehouden: met de diabolo spelen, voetballen, vliegeren en de vlieger weer uit de knoop halen. Vooral Sil was erg fan van de vlieger en heeft het Willem ook geleerd. Een kamp is niet compleet zonder het vangen van krabben, dus dit werd ook zeker weer gedaan. Hierdoor waren ze wel wat later voor het avondeten: broodje shoarma en zelfgemaakte falafel door kooktrainer Youri!

Er werd heerlijk gegeten en zoals altijd gedanst op het BBQ lied. Na het eten werden er weer nieuwe onderdelen uitgedeeld. Thomas had maar liefst zo snel gedoucht, dat Sil zich afvroeg of hij überhaupt wel onder de douche had gestaan. Ook waren er onderdelen voor Guus (voor het hozen) en de drie die nog het water op zijn gegaan. Als toetje kregen de zeilers shooby doo voorgeschoteld. De twee nieuwe kamptrainers (Wouter en Sil) werden geïntroduceerd door zoveel mogelijk spekjes in hun mond te stoppen. Wouter heeft met vlag en wimpel gewonnen.

Het avondspel was een slap aftreksel van Het Perfecte Plaatje, namelijk het fotospel! Hierbij mochten de spelgroepen verschillende opdrachten uitvoeren, zo konden ze in het kraaiennest klimmen en een vliegende auto nadoen. Creativiteit vereist en over de uitslag kon niet gecorrespondeerd worden.

Om de dag mee af te sluiten hebben Annemijn en Iris over hun wereldreis in de optimist verteld. Lang geleden, toen zij 10 en 14 waren, zijn zij namelijk naar Engeland, de Verenigde Staten, Mexico, Zuid-Afrika en Frankrijk gereisd. Alle avonturen met de kwallen, walvissen, piraten en cruiseschepen zijn voorbij gekomen. Tot slot was Olivier toch benieuwd hoe vaak wij dan aan het huilen waren op deze wereldreis…

Wij hopen dat alle zeilers nu heerlijk aan het dromen zijn over wereldreizen met de optimist. Tot morgen!