Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Zeilkamp 2023 dag 3

jeugdzeilkamp Herkingen

Lieve lezers,

 

Wat een fantastische dag was het vandaag. Vanmorgen hebben we een energieke warming-up gehad van trainster Iris. Onder de warme klanken van het vliegerlied zijn de nodige spieren aangewakkerd. Op dag drie merken we dat de instructies van de warming-up ongeveer 15 seconden onderweg zijn naar de koppies van onze zeilers. Na het optuigen hebben we ontbeten met als lekker extraatje een croissant.

Vandaag was, zoals trainer Roel mooi verwoorde, het voorbeeld van champagne sailing. Een stevige wind met een stralende zon. De groep van Dion, Roel en Wouter heeft in de ochtend getraind op het halve windse rak. De theorie over bananen en omgekeerde bananen werd in de praktijk goed uitgetest. Hier en daar zochten de zeilers de limiet op, wat leidde tot een aantal natte pakken. Gelukkig keerde iedereen met een glimlach terug voor de lunch.

Aangekomen op de kant werden de zeilers door chefs Yoeri en Jip getrakteerd op pannenkoeken. Met de hieropvolgende nieuwe energie konden we er weer tegenaan met zijn allen. Er stond in de middag een fantastisch waterspel op het programma. De zeilers moesten op het water op zoek naar historische en toekomstige figuren. Deze konden gevonden worden op palen, boeien, stijgers, etc. Daarnaast konden er extra punten worden verdiend door opdrachten uit te voeren, zoals: “Pas op, er zijn water dino’s gespot. Ga binnen 10 seconden op je randje staan!”. Na een uur zat het spel er op en hebben de groepen los van elkaar nog een lekker stuk gevaren.

Uitgeput kwamen eind van de middag de zeilers de haven binnendruppelen. Door elkaar goed te helpen stond snel iedereen weer op de kant en was het tijd om af te tuigen. Na deze pittige dag was het tijd voor wat ontspanning. Er is gevoetbald, gelezen, geslapen en gerend. Ook hebben we een aantal ware circusartiesten in ons midden. De diabolo’s vlogen ons om de oren.

De nasi die vanavond op het menu stond viel erg in de smaak bij de zeilers. Na het afwassen, onder het genot van de nodige muzikale opvoeding, was het tijd voor het avondspel. Vanavond stond in het teken van de piraten. Zij hebben een speurtocht uitgezet in Herkingen. Het doel was om verschillende letters te verzamelen om  de locatie van de schat te achterhalen. Als ware piraten hebben de zeilers op het strand gegraven naar een schat. Elk groepje kon hun schat opgraven onder de eerste letter van hun kleur. Helaas was trainer Dion vergeten waar hij de schat van groep Oranje had verstopt (Sorry). Na tevergeefs het halve strand omgeploegd te hebben, heeft Oranje een vervangende schat gekregen.

Het werd tijd om de tandjes te kietelen en lekker naar bed te gaan. Morgen staat er weer een intensieve dag voor de deur.

De groeten uit Herkingen en tot morgen!