Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Zeilkamp 2023 dag 1

jeugdzeilkamp Herkingen

Goedenavond lieve lezers!

Vandaag was het dan eindelijk weer zo ver. Na een jaar wachten is het weer tijd voor de leukste week van het jaar: zeilkamp 2023! Dit begon zoals altijd weer vroeg, rond 10 stonden de meesten al op het kampterrein. Dankzij de hulp van Abigail, Meike en Olivier was het kampterrein al tip top in orde. Alleen de tenten hoefden nog maar opgezet te worden, ook al werd dit voor sommigen meer een paleis.

Dit jaar is er gekozen voor een wel heel historisch en futuristisch thema, namelijk Back To The Future. Natuurlijk werd dit grandioos aangekondigd met een heuse opening door Marty (Wouter) samen met professor Brown (Hans). Hij ontving verschillende gasten uit verschillende tijdperken, die één voor één uit zijn tijdmachine kwamen. Allereerst kwamen Dionysos (Dion) en Annethena (Annemijn) rechtstreeks uit de Griekse oudheid geteleporteerd. De tijdmachine maakte een sprongetje naar de toekomst, waardoor de aliens ơǣȭȣɕɎ (Yoeri) en ʘʠʁɶɷϢѥ҈ (Wouter) ook op het kamp terecht kwamen. Daarna kaapten kapitein Jiparrrrrrrr en Irisarrrrr het kampterrein. Edelman Sillus Paulanus zou tot slot nog een entree maken uit de Middeleeuwen, maar toen raakte de tijdmachine overstuur. Sillus Paulanus is nooit meer aangekomen… Om te zorgen dat iedereen weer naar zijn eigen tijdperk kan, moeten de zeilers deze week verschillende onderdelen van de tijdmachine verdienen. Gaat dit ze lukken?

Na een heerlijk broodje aardbei heeft iedereen z’n eigen zeilboot weer afgetuigd, aangezien er code geel was afgekondigd. Wel zijn we nog even de kwallen gedag wezen zeggen op en in het water. Na wat meer vrije tijd in de middag (en heel wat spelletjes Qwixx en Mikado later), kon er worden genoten van een pasta bolognese en nog wat vla toe. Dit was erg in trek, de volledige pannen met pasta én saus waren op… In de middag hadden de zeilers hun naamkaartje met eigen spelgroep gezocht en meestal gevonden (behalve Olivier helaas). Deze spelgroepen hebben na het eten een klok versierd met verf en een ware teamnaam. Zo kon de team spirit alvast ontstaan…

Deze team spirit was hard nodig, want vandaag stond in het thema van de Griekse oudheid. Hierbij horen natuurlijk de Olympische Spelen met verschillende minigames zoals de oberrace, flessenvoetbal, theedoeken roof en de wasknijper estafette. De fanatiekelingen Sara en Juliette hadden daarna zelfs nog energie om te winnen met Griekse Leeuwen.

Om de dag af te sluiten werd er door Dionysos nog een verhaal verteld over de Minotaurus van Kreta. De kinderen zaten op het puntje van hun luchtbed te luisteren. Wij hadden gehoopt dat het daarna snel rustig zou zijn op het terrein, maar niets is minder waar. De laatsten liggen nu net weer in de tent, om half 12, maar volgens Abigail is het al half 1 door het vooruit zetten van haar eigen klok. Zo kunnen ze later opblijven op kamp!

Tot morgen, dan hopen we wel lekker het water op te kunnen.