Verslag blauwe wimpel 2019

Voor deze oudste zeilwedstrijd van de Binnenmaas, waarbij, volgens traditie, de keerboei in de kom van Maasdam ligt, is een bestendige wind nodig. Dit om iedereen weer op tijd in Mijnsheerenland terug te zien. Het zag er ‘s morgens inderdaad naar uit dat er voldoende wind zou zijn om de oorspronkelijke baan aan te houden.

Maar helaas, de wind werd na de start zwakker en de baan moest worden ingekort. De bovenboei lag daardoor niet in Maasdam maar een stuk voorbij het Recreatieoord. Voor de Optimisten lag de bovenboei iets ten noorden van het Zwanengat.

Na een spannende strijd tussen de Ynglings en een catamaran, gleed de catamaran, een Nacra, om kwart over drie als eerste over de finishlijn.

Omdat meerdere klassen deelnemen, wordt de gezeilde tijd volgens handicap omgerekend. Op deze manier heeft iedereen kans om te winnen.

De wind viel in de loop van de wedstrijd helemaal weg en daarom moesten sommige boten het laatste gedeelte terug naar de vereniging gesleept worden. Om de resultaten voor deze deelnemers zeker te stellen, werd de volgorde van de boten in de wedstrijd bepalend voor de uitslagen.

Link naar de uitslagen van de Blauwe Wimpel 2019.

De prijzen bestonden net als bij de meer dan 70 eerdere keren dat de Blauwe Wimpel gehouden werd, uit chocola. Chocola in alle verschijningsvormen.

Jesse van der Pal, die de Mini-Blauwe Wimpel in 2018 gewonnen heeft, overhandigde de wisselprijs aan Sil Paul, de winnaar van 2019.

De Blauwe Wimpel voor de overige klassen is gewonnen door Lennard van Zanten en Floris Aanen.

Zij ontvingen de wisselprijs uit handen van Albert Steenman, de Nacra-zeiler die hem in 2018 heeft gewonnen.

Het wedstrijdcomité bedankt de trainers voor hun inzet en ondersteuning gedurende de wedstrijd.