Update avondwedstrijden 2019

De avondwedstrijden zijn dit seizoen, door het naar voren halen van de 24 uursrace, teruggebracht naar twee series van ieder drie avonden en zijn op vrijdagavond gehouden.

Dankzij het startschip, dat de vereniging in 2015 heeft aangeschaft, is het nu altijd mogelijk, rekening houdend met de wind, op iedere gewenste locatie van de Binnenmaas, een goede wedstrijdbaan uit te zetten.Korte banen bieden de optie om op een avond meerdere starts te realiseren. En dat is precies wat we gedaan hebben.

Mocht een deelnemer een slechte start hebben kan hij/zij zich revancheren.

En dat maakt de hele avond weer goed.

Omdat de zondagwedstrijden steeds minder goed bezocht werden, hebben wij wedstrijden naar de zaterdag verplaatst maar, omdat iedereen zijn aandacht , ook in het weekend, over meerdere activiteiten en verplichtingen moet verdelen, hebben we avondwedstrijden op de Binnenmaas geïntroduceerd.

Het is soms haasten om op tijd aan de start te verschijnen, maar die moeite wordt beloond, want eenmaal op het water beleef je een heerlijke avond mét de spanning van de wedstrijd en daarnaast na het zeilen de “apres-sail”, een leuk samenzijn, met ‘t glaasje in de hand, met andere deelnemers.

Wij zien graag dat meer mensen ontdekken hoe leuk dit is.

Was je er nu niet bij, niet getreurd, volgend jaar nieuwe kansen.