29 & 30 juni EDITIE 44! 24-12 UURSRACE 2019

• poster 12/12uursrace 2019

Zoals inmiddels bekend zal zijn, hebben we nog slechts een aantal weken voor de boeg en dan gaat op 29 juni a.s.de 44ste editie van onze 24-12 uursrace weer van start. Een weekend varen, met een hoop gezelligheid daar omheen.

De voorbereidingen zijn in volle gang en met het team zijn we zijn al een eind gevorderd.

Tijd voor een tussentijdse update rondom:

•  de wedstrijd
  • het Palaver
  • eten, drinken en feesten
  •  vrijwilligers

De wedstrijd op 29 en 30 juni

Via de link: www.wsvbinnenmaas.nl en onderaan dit artikel is het inmiddels mogelijk om je team in te schrijven en het wedstrijdreglement te downloaden.

Het principe is als volgt: je zeilt met je team of alleen in 24 uur de Gold Race of in 12 uur de Silver Race. Wie de meeste ronden heeft gevaren wint de wedstrijd.

Wie de 24-uursrace vaart en de snelste boot heeft wint de felbegeerde Herman van den Broek- Wisselbeker.

Echter, omdat er diverse niveaus zijn, proberen we altijd gelijkwaardige boten in dezelfde klasse te laten varen. Binnen deze klasse kun je dus ook 1e, 2e, 3e, etc. worden.

Bij elke ronde leg je aan, wissel je eventueel van bemanning en stempel je bij de stempelpost. Stempelen doen we digitaal en de tussenstand komt direct op het tv-scherm in het clubhuis. Deelnemers en toeschouwers kunnen live op het scherm volgen op de hoeveelste plaats je staat.

De Gold en Silver Races starten gezamenlijk op zaterdag 29 juni om 14.00 uur. Kort na deze start volgen de Optimisten in de Youth Race. Vervolgens zullen de Lelievletten vertrekken.

De Silver Race is op zaterdag van 14.00u – 20.00u en op zondag van 8.00u – 14.00u. Deze tijden gelden ook voor de Optimisten. Voor de Optimisten wordt ook vanuit veiligheidsoverwegingen een deel van de drijvende steigers als aanlegplaats gereserveerd voor het stempelen of om bemanning te kunnen wisselen.

Palaver op vrijdagavond 28 juni van 20.00u – 24.00u

De race duurt dan wel 24 uur, maar in de dagen voor het evenement wordt er door de zeilers al psychologisch aan de wedstrijd ‘begonnen’. De deelnemers, vrijwilligers en anderen komen onder het genot van een drankje nog even wat extra kolen op het vuur gooien bij de tegenstanders. Een leuke avond om het grootste zeilevenement van de Binnenmaas te openen: alle leden zijn welkom.

Eten, drinken en feesten

De 24-uursrace staat niet alleen bekend om zijn sportieve prestaties, maar zeker ook om de gezelligheid. Vanuit heel Mijnsheerenland en omliggende gemeenten trekt het evenement mensen die mee willen genieten van het spektakel. Vooral bij het feest op zaterdagavond en de finish op zondagmiddag zijn de steigers van WSV Binnenmaas gezellig vol.

Dit jaar hebben we op zaterdagavond live muziek van zanger/gitarist en liedjesschrijver Kees van Bemmel. Als “oudere jongere” met ruim 27 jaar podiumervaring en een gevarieerd repertoire, krijgt hij doorgaans zijn publiek al vrij snel op temperatuur en kunnen de voetjes van de vloer.

Op zondagmiddag rond de finish krijgen we Jazzband Basement 5 op bezoek, een muziekgroep die zorgt voor gezellige achtergrondmuziek en waar tevens ons roei lid Eva Boels deel van uitmaakt.

Zoals je van ons gewend bent draait de keuken ook weer op volle toeren, is de frietkar aanwezig en hebben we ’s avonds een heerlijk buffet met keuze uit verschillende gerechten, waarbij ook aan de vegetarische deelnemers is gedacht.

Op zondagmorgen is het uiteraard weer mogelijk om een ontbijtje bij zonsopgang te nuttigen.

Vrijwilligers

Zoals gebruikelijk vragen wij onze leden ook weer om een handje te helpen zowel voor, tijdens als na het evenement. Dit kan zijn voor technische zaken zoals het op en afbreken, maar ook bij het verkopen van de muntjes, het stempelen van de deelnemers en het vervullen van (extra) bar- en/of keukendiensten.

Naast dat het erg leuk is om je in te zetten voor dit evenement kun je hiermee eventueel ook je zelfwerkzaamheidsverplichting terugverdienen. Omdat we niet alle leden persoonlijk kunnen benaderen om te helpen, vragen wij jou, indien je interesse hebt, om je op te geven via: evenementencommissie@wsvbinnenmaas.nl

We zoeken nog steeds leden die een bardienst willen doen op zaterdagavond van 21.00 – 01.00 uur en bezetting voor de muntverkoop op zondagmiddag.

Inschrijven kan op het roosterbord, wat te vinden is in ons clubhuis, of stuur een email.

Gedurende de 24-uursrace hebben we zoals elk jaar, overdag een officiële EHBO post. Maar voor ieders veiligheid en assistentie bij mogelijke ongevallen zijn we op zoek naar gediplomeerde EHBO’ers die stand-by willen zijn tussen zaterdag 20:00 uur tot zondagochtend 08:00 uur.

Reacties kunnen naar: evenementencommissie@wsvbinnenmaas.nl

Ben jij EHBO’er en lijkt het jou leuk om te assisteren bij de 24-uursrace, meld je dan snel want de vereniging heeft jou nodig!

Wij kijken uit naar deze 44e editie van de 24-12 uursrace en hopen velen van jullie te zien op en rond het water!

Namens alle vrijwilligers en het organiserend comité,
Laura de Groot & Joost Kuipers

Online inschrijven