Stamppottenrace zondag 13 oktober 2019

De jeugdinstructeurs hebben hun best gedaan door een aantal optimisten- en jeugdklassenzeilers deel te laten nemen aan de Stamppottenrace. Daardoor werd deze laatste wedstrijd van 2019, ook qua deelname, een succes. Er waren uiteindelijk 14 boten op het water.

De beloofde nattigheid bleef gelukkig uit en het werd, zeker voor de tijd van het jaar, een mooie zeildag. De zon ging wel is waar schuil achter de wolken maar er was een windje 4  en het was zeker niet koud.

Ondanks het feit dat de eerste start pas om één uur plaats vond, lukte het toch om voor de Optimisten zes en voor de overige klassen vijf starts te realiseren waardoor het al met al een serieuze wedstrijd werd waarin iedereen uitgebreid in de gelegenheid gesteld werd om zijn kansen te pakken. De Optimisten voeren de baan steeds één en de overige klassen drie keer.

Aan bakboord van het startschip werd gestart en aan stuurboord gefinisht.

Omdat dat vaak ook nog tegelijkertijd plaats vond, werd dit grote aantal starts mogelijk gemaakt.

Link naar uitslagen.

Toen de zeilers na de laatste start terugkwamen bij de vereniging was het gezellig druk op het terras waar om kwart over vijf de prijsuitreiking plaats vond. Kort daarna werd het eten aangekondigd en zocht iedereen een plekje aan tafel. Er waren zeker dertig leden bij de maaltijd aanwezig.

De winterse heerlijkheden stonden op een grote tafel uitgestald en in hun aux bain marie-pannen bleven de stamppotten goed warm.

Er was zelfs zoveel dat iedereen z’n bordje voor een tweede of derde keer kon opscheppen.

Men wist nog niet dat de maaltijd besloten zou worden met warm gebak met slagroom.

Dat vulde op een heerlijke manier de laatste gaatjes.