Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

ZEILEN op de Binnenmaas

Op ons mooie water is veel te beleven, voor jong en oud! Zeilen op onze plas is daarom zeker niet leeftijdsgebonden en dus mogelijk voor een breed publiek. Door de vele bomen rondom het water draait de wind geregeld van richting: zeer gunstig om te leren zeilen en/of je techniek te verbeteren, want niet veel locaties beschikken over deze leerzame condities.

Onze wal

Voor iedere bootbezitter, maar hopelijk ook voor alle actieve zeilers, bieden wij diverse mogelijkheden. Uiteraard begint dit bij een ligplaats en een in 2016 aangeschafte, grotere kraan om je boot te takelen. Wij zijn zeer trots om deze kraan ter beschikking te stellen aan onze leden zodat iedere boot, groot of klein, bij ons te water gelaten kan worden. Maar vergeet ook zeker niet de waanzinnig mooie natuur en het gezellige clubhuis. Dit is de fundering voor veel watersport plezier!

Wij nodigen jullie daarom ook van harte uit om zo vaak mogelijk te komen zeilen, ongeacht het type boot of het aantal jaren zeilervaring. Onze club is in het hoogseizoen dagelijks geopend van 08.00 uur tot 22.00 uur en er kan altijd gezeild worden. Wij begrijpen dat je na een x-aantal recreatieve zeiluren wellicht eens wilt proberen om mee te doen aan een wedstrijd. Vandaar dat de Wedstrijdcommissie (WeCo) ieder jaar weer een aantal laagdrempelige wedstrijden organiseert.

 

Laagdrempelige zeilwedstrijden

Tijdens deze wedstrijden gaat het voornamelijk om gezamenlijk plezier maken. Uiteraard is er ook ruimte voor het verbeteren van je huidige technieken en is dit een mogelijkheid om de huidige wedstrijdregels te leren. Tijdens de activiteiten houden wij de uitslagen bij volgens het ZW-score systeem. Hierdoor is het voor iedereen haalbaar om te winnen! Vandaar dat het bij ons voornamelijk om enthousiasme en deelname gaat en niet om de eindstand.

Daarnaast is je deelname aan de jaarlijkse avondwedstrijden  een uitstekende opwarmer voor het jaarlijkse fenomeen: de 24-uursrace. Train met je team door aan de serie’s avondwedstrijden deel te nemen. Wellicht wordt jouw team, mede daardoor,  wel heel succesvol tijdens dit beroemde evenement!

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over onze zeilmogelijkheden? Al deze activiteiten staan vermeld in onze zeilkalender, maar mocht je nog vragen hebben omtrent een evenement of het zeilen op de Binnenmaas; laat het ons weten via wedstrijdcommissie@wsvbinnenmaas.nl.

Wij hopen jou en je zeilboot te mogen verwelkomen op onze plas!

Handige weer-links

Wel of geen droogpak meenemen? Waterdichte laarzen of bootschoenen? Wellicht handig om even het weer te controleren voordat je van huis vertrekt. Zo voorkom je onaangename verrassingen tijdens het zeilen!