Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Wil je leren zeilen?

Wil je als volwassene leren zeilen? Samen met je partner of gewoon alleen? Bij WSV Binnenmaas kun je van april tot oktober leren zeilen op de Binnenmaas. Wij beschikken over ervaren en gediplomeerd trainers welke CWO diploma’s mogen afgeven.

WSV Binnenmaas heeft de beschikking over een prachtige Sailhorse compleet met meetcertificaat, welke gebruikt mag worden voor de lessen. Overigens beschikt onze vereniging ook over een Splash en een Yngling (momenteel in onderhoud) welke bij voldoende animo ingezet kan worden voor zeilinstructie. Met deze boten mag je als nieuwe zeiler onder begeleiding varen om te kijken of zeilen als sport iets voor jou is.

Introductie voor nieuwe zeilers

Aan het begin van het seizoen organiseren wij voor nieuwe zeilers een introductie. Hierin vertellen wij wat je van ons kunt verwachten en wat er allemaal komt kijken bij de zeilsport. Ook zullen wij een rondleiding geven op de vereniging.

Proeflessen!

Nadat je bij ons hebt aangegeven dat je wilt leren zeilen word je door ons gebeld. Wij maken dan een afspraak voor de proeflessen. Na twee proeflessen heb je de mogelijkheid om of door te gaan of te stoppen. Wanneer je wilt stoppen zijn er verder geen verplichtingen.

Aanmelden kan overigens het gehele jaar via dit formulier

Je wilt door met zeilen!

Wanneer je voldoende vaardigheden ontwikkeld hebt, is het natuurlijk hartstikke leuk om zo nu en dan mee te doen met een wedstrijd. Onze vereniging kent een rijk verleden met wedstrijden in de categorie Sailhorse, Centaur en Ynling. Denk onder andere aan de welbekende en geweldige 24 uurs races of de Yngling regatta. Maar ook de woensdagavond wedstrijden welke worden aangeboden door de wedstrijdcommissie zijn nog altijd populair. Hiernaast zijn door samenwerking met de Sailhorse Sailing Club mogelijkheden om mee te doen aan landelijke wedstrijden.

Daarnaast zijn er het hele jaar door leuke activiteiten en feesten waar je aan mee kunt doen!

Boot

En dan komt er een moment dat je natuurlijk zelf een boot wilt aanschaffen. Heb je nog nooit een zeilboot gekocht? Onze zeilinstructeurs zijn altijd bereid om je te helpen bij het aanschaffen van een boot. Ook zijn er vaak boten te koop op de vereniging van zeilers die overstappen naar een wedstrijdboot of naar een andere boot. Aan het begin van het seizoen of na het aanschaffen van een boot zullen de instructeurs de boot keuren. Dit doen wij voor de veiligheid van de zeilers en instructeurs. Wanneer de boot is gekeurd wordt er een formulier getekend door de instructeur. Mochten er onderdelen niet in orde zijn, zal dit zo snel mogelijk hersteld moeten worden.

Kledingadvies

Wat moet je voor kleding aan als je gaat zeilen? Het allerbelangrijkste is een goed passend zwemvest! Je mag geen reddingsvest dragen (oranje vesten met kraag) deze zijn voor het zeilen niet veilig. Voor de proeflessen is een regenjas en broek met waterschoenen voldoende, met daaronder natuurlijk kleding die past bij het weer. Als je verder gaat met zeilen is er verschillende zeilkleding die je kunt aanschaffen zoals een droogpak, zeilschoenen, wind/waterdichte kleding. Aan het begin van het jaar is er een kledingbeurs op de vereniging waar 2e handskleding, maar ook nieuwe kleding wordt aangeboden.

Zorg dat je altijd droge kleding bij je hebt en een handdoek mocht je onverhoopt in het water belanden! Dan wil je natuurlijk wel iets warms en droogs aantrekken. Op de vereniging zijn alle faciliteiten om je om te kleden en te douchen aanwezig! En uiteraard zijn er voor de innerlijke mens warme chocolade melk of andere warme dranken verkrijgbaar in de kantine.

Ook een zonnebril, pet en zonnebrand wordt ten zeerste aanbevolen, want op het water verbrand je snel!

Enthousiast geworden?
Meld je aan, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben. Neem gerust contact met ons op. Onze enthousiaste commissieleden en trainers staan je graag te woord. Ook mag je gerust eens komen kijken op de verenging. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de jeugdcommissie via zeilinstructie.volwassenen@wsvbinnenmaas.nl