Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Wij waren erbij !!

6 juni 2024

Roeivereniging Breda bestaat dit jaar 50-jaar.  Eén van de ideeën om dit te vieren was een ergo-wereldrecord-challenge.  Niet de snelste tijden ergeren maar met de grootste groep ooit, een uur lang op de ergometers.  Wat begon als een “leuk ideetje” werd na zeer lange en intensieve voorbereiding op zaterdag 18 mei uitgevoerd en wel door 232 ergoroeiers. Het oude record stond op 195 deelnemers.   Er lag een prachtig ponton midden in de stad en alleen het aanzicht van al die ergometers was al indrukwekkend.

Omdat er net niet genoeg leden van RV Breda waren, werd er ook bij andere verenigingen gevraagd of er leden waren die mee wilden doen.  Sam, als regelmatige bezoeker van RV Breda deed sowieso al mee en na even whatsappen stonden er nog 5 leden van Binnenmaas aan de start en 2 op de reservelijst.  We werden die zaterdagmorgen opgevangen door onze teamcoach Antoinette en in een mooi T-shirt gehesen                                                       .

Nu lijkt thuis een uur op de ergometer eindeloos te duren maar met een pittig muziekje en de fanatieke leraar Boris Sala was de work-out zo voorbij.   Ook al werd het behoorlijk warm in het zonnetje. Wij hebben ons er mooi doorheen getrapt en gezweten.  We hebben geen seconde spijt gehad.  Het was een fantastisch evenement en super goed georganiseerd.

De officials van het Guiness- Book of Records zijn hopelijk tevreden en mag de jubilerende vereniging binnenkort dit record op haar naam zetten. Met dank aan Marc H, Sam , Els G, Juliette, Jose en Jannie,  onder het toeziend oog van Harald en Gerda.

RV-Breda gefeliciteerd met jullie jubileum en record en bedankt dat wij mee mochten doen.

Het was fantastisch.

Jannie