Info Watersportvereniging Binnenmaas over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Verslag 44ste  24 uursrace  29 & 30 juni  2019

De 24 uursrace is bewust vóór in plaats van ná de grote vakantie gehouden. Dit besluit is genomen om de overlast van waterplanten voor te zijn en met succes !!!!

Het Palaver op vrijdagavond 28 juni werd een gezellig samenzijn van zeilers die hun laatste voorbereidingen troffen en hun tactiek bespraken.

Natuurlijk was het voor iedereen weer een prestatie van belang om de race der racen uit te zeilen. Er waren zelfs deelnemers die deelnamen zonder van bemanning te wisselen.

Sommige jeugdzeilers voeren 12 uur lang helemaal alleen in hun Optimist of eenmansboot.

Een prestatie van belang.

Om het deelnemersveld te vergroten werd, als stimulans om in de ‘GOLD’ race deel te nemen, prijzengeld beschikbaar gesteld. Veel deelnemers hebben desondanks voor de ‘SILVER’ race gekozen omdat hun klasse daar vertegenwoordigd was of misschien ook wel omdat een klein team zich makkelijker laat samenstellen. De weersomstandigheden waren goed en zowel tijdens de start zaterdag als gedurende de zondag was er voldoende wind.

‘s Nachts werd de wind zwakker maar dat is meestal het geval.

Er is deze keer extra aandacht besteed aan de gezelligheid op de wal. Het evenement heeft belang bij publiek dat voor de goede stemming zorgt.

Rockzanger Kees van Bemmel zorgde zaterdagavond voor de vrolijke noot en de zondagmiddag werd muzikaal omlijst met de dixielandband Basement 5 waar Eva Boels, lid van onze vereniging deel van uitmaakt.

Het team Ladies First werd overall de trotse winnaar van de Herman van den Broekprijs. Proficiat !!!!!

De dames hebben, wat ze deze 24 uur hebben meegemaakt, in nummer 3 van de Brulboei gepubliceerd.

 

Adresgegevens

Laan van Moerkerken 27a
3271 AH Mijnsheerenland
  0186 601 015
Contact & route

Openingstijden

Poort open (april t/m november):

Hoofdsponsor

© 2021 WSV Binnenmaas, Mijnsheerenland | webmaster | Privacyverklaring

 

Scroll Up