Met trots gepresenteerd: onze nieuwe website!

Met veel trots is tijdens de nieuwsjaarsreceptie van 8 januari jl. onze nieuwe verenigingswebsite gepresenteerd. Een vanaf de grond opnieuw opgebouwde website voor alle disciplines die onze vereniging biedt; wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren. En dit alles in een frisse layout in WSV huisstijl, en opgezet met een modern en beter te beheren systeem.

Responsive, dus ook geschikt voor tablet en mobiel
Meer dan de helft van de bezoekers kijkt via een telefoon, terwijl de website daar niet voor geschikt was.

Steeds meer bezoekers bekijken onze website via een smartphone of tablet. Het laatste kwartaal bekeek zelfs 55% van de nieuwe bezoekers onze website via een mobiele telefoon. Onze oude website was alleen niet geschikt voor mobiele apparaten, waardoor je de tekst nauwelijks kon lezen of vinden. De nieuwe website is volledig responsive, wat wil zeggen dat de inhoud zich aanpast aan het apparaat waarop je kijkt. Dus ook op een iPad/tablet of smartphone is de website nu prima te bekijken en volledig functioneel.

Vanaf de grond opnieuw opgebouwd

De oude website werd bijgehouden via E-Captain, hetzelfde systeem als waar onze ledenadministratie in bijgehouden wordt, waar de roeiers hun boten in afschrijven, waar de bardiensten in staan en waar zelfs de kassa in de kantine op draait. Een handig ‘alles-in-een-systeem’ voor onze vereniging, maar het website-deel was sterk verouderd. Niet alleen qua techniek (niet responsive bijvoorbeeld), maar ook qua ‘look en feel’ zag het er erg gedateerd uit. Er is een tijdje gewacht totdat de nieuwe versie van E-Captain uitkwam, welke een stuk meer van deze tijd zou zijn, maar helaas vielen daarin de mogelijkheden dusdanig tegen dat er besloten is de nieuwe website vanaf de grond opnieuw op te zetten in een modern en gebruiksvriendelijk systeem; WordPress.

De basis van de website is een gekocht template gespecialiseerd voor sportclubs, welke door Arno Hoogwerf (via sponsoring door Trend reclame & advies) is omgebouwd in WSV Binnenmaas huisstijl. Er is gebrainstormd over welke pagina’s er moesten komen en hoe de menu-indeling moest zijn. Na flink wat schuiven en schrappen is er tot een logische indeling gekomen die voornamelijk leunt op onze drie peilers; (wedstrijd)zeilen, jeugdzeilen en roeien, allemaal met hun eigen info, nieuwsberichten en activiteiten. Alle overkoepelende info m.b.t. onze vereniging, zoals het fotoalbum, info over ligplaatsen en tarieven, bardiensten, de samenstelling van het bestuur en andere verenigingszaken vallen onder de kop ‘Vereniging‘. En uiteraard hebben onze sponsors een mooie plek gekregen.

Intensieve samenwerking

Er is een website-team samengesteld met leden uit vrijwel alle delen van onze vereniging die sinds het voorjaar van 2015 zeer actief heeft samengewerkt om dit resultaat te behalen. Er is eerst gezorgd voor een werkende demo-website, die na wat schaven de afgelopen maanden gevuld is met content. Arno heeft gezorgd voor het ontwerp, de opmaak van de pagina’s en ook veel foto’s in de headers komen van zijn hand. Laura heeft zich geworpen op alle info m.b.t. het wedstrijdzeilen en de activiteiten. Carlijn en Hans hebben alle input verzorgd voor het jeugdzeilen en Eline is sinds november het team komen versterken met het nobele streven de website tijdens de nieuwjaarsborrel te lanceren. Ook heeft zij de input van het roeiers-deel verzorgd plus veel uitzoekwerk m.b.t. de verenigings-pagina’s. Maar dit alles kon niet werken zonder de hulp van Nils, die alle technische zaken m.b.t. hosting, e-mailadressen en wijzingen in E-Captain voor ons heeft verzorgd.

Door intensief samenwerken, vooral de afgelopen weken, hebben we (naar onze mening) een website neergezet waar menig vereniging jaloers op kan zijn. Een plek waar al onze leden welkom zijn, en waar je te allen tijde alle actuele info kunt vinden over onze vereniging en de activiteiten.

Betrekken en verbinden

Het is een website voor en door leden, waarin de nieuwe verenigings-visie ‘Betrekken en verbinden’ (zoals gisteren door Richard is geïntroduceerd) zeker ook van kracht is. Heb je dus iets leuks te melden voor op de website, stuur dan je tekst (graag met afbeelding), per e-mail naar webmaster@wsvbinnenmaas.nl, dan zorgt die dat het geplaatst wordt.

Graag horen we jullie mening

We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Het is een website van ons allemaal, dus ook jullie feedback is zeer gewaardeerd. Kijk gerust even rond en laat het ons weten wat je ervan vindt. Of zie je iets dat nog niet klopt (we hebben ongetwijfeld zaken over het hoofd gezien) of heb je suggesties/ideeën over de website, stuur dan een berichtje naar webmaster@wsvbinnenmaas.nl.

Namens het website-team,
Arno, Nils, Carlijn, Eline, Hans en Laura