Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Bardiensten

De bar is een belangrijke plaats waar leden elkaar ontmoeten tijdens activiteiten van de vereniging of voor de gezelligheid tijdens het vaarseizoen. Ieder hoofdlid van de vereniging draait twee bardiensten per jaar. Een instructiedocument over de bardiensten en uitleg van het kassasysteem vind je bij de kassa. Er moet minstens één persoon bij de bar aanwezig zijn die het certificaat ‘Verantwoord alcohol schenken’ of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald.

Je hebt de mogelijkheid om vóór 18 maart, de bardiensten zelf in te plannen op een moment dat het voor jou het beste uitkomt. Je kunt dit doen door in te loggen op Mijn WSV, via de computer. Helaas lukt het nog niet om de bardiensten in te plannen via een telefoon of iPad. Je ontvangt een week voor je bardienst via e-Captain een herinnering per e-mail over het tijdstip van je bardienst(en).

Natuurlijk mogen ook andere gezinsleden de bardienst vervullen, zolang ze ouder dan 18 jaar en lid zijn van de vereniging. Je kunt dit niet zelf inplannen, maar stuur dan een mail met vermelding van de naam, datum en tijden naar  bardiensten@wsvbinnenmaas.nl . De bardienst wordt dan voor je ingepland.

Heb jij jezelf niet ingedeeld vóór 18 maart? Dan word je na 18 maart automatisch en in willekeurige volgorde ingedeeld op de open plekken in het bardienstrooster. Wil je of kun je echt geen bardienst draaien, dan is het mogelijk om de bardiensten af te kopen aan het begin van het seizoen. Zie tarieven. Je bent vrijgesteld van bardienst als je op 1 januari van het verenigingsjaar de leeftijd van 67 jaar heb bereikt. Ben je 67+, dan kan je je wel aanmelden voor bardiensten en/of de bar invalpoule.  

Geef dit dan via de mail door aan  bardiensten@wsvbinnenmaas.nl

Ruilen?

Kun je toch niet op de ingeroosterde tijd van je bardienst, dan is het mogelijk om via een ruilverzoek in Mijn WSV een ander lid te vinden. Natuurlijk kun je ook onderling ruilen met een ander lid of één van onze (jeugd)leden van de invalpoule inschakelen. Zie overzicht invalpoule . Ook wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, dan moet je zelf je bardienst ruilen of een invaller zoeken. De organisatie ligt dus bij jezelf. Geef de wijzigingen wel even door via bardiensten@wsvbinnenmaas.nl.

Bardienst vergeten of niet geruild?

Ben je onverhoopt je bardienst vergeten of heb je het niet tijdig geruild? Dan moeten we per vergeten bardienst helaas een boete plus de kosten voor het inhuren van vervanging in rekening brengen. Zie tarieven.

We hopen natuurlijk dat alle leden van onze watersportvereniging hun bardiensten vervullen, zodat we samen van onze prachtige accommodatie kunnen genieten gedurende het watersportseizoen!

E-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’

Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine. Deelname e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken” kan kosteloos via deze link.

Heb jij het certificaat ontvangen? Stuur dit dan door naar bardiensten@wsvbinnenmaas.nl en wij zorgen ervoor dat we het certificaat opnemen in ons barregister, zodat het kan worden getoond bij een eventuele controle.