Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Bardiensten

De bar is een belangrijke plaats waar leden elkaar ontmoeten tijdens activiteiten van de vereniging of voor de gezelligheid tijdens het vaarseizoen. Ieder hoofdlid van de vereniging draait twee bardiensten per jaar. Een instructiedocument over de bardiensten en uitleg van het kassasysteem vind je bij de kassa. Er moet minstens één persoon bij de bar aanwezig zijn die het certificaat ‘Verantwoord alcohol schenken’ of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald.

Zelf inplannen bardiensten

In het begin van het nieuwe jaar, voordat het vaarseizoen begint, heb je de mogelijkheid om zelf je bardiensten in te plannen op een moment dat het voor jou het beste uitkomt! De periode wordt in de Brulboei en in de Nieuwberichten aangekondigd. Je kunt dit doen door op een computer in te loggen bij Mijn WSV. Je komt dan in e-Captain, dit is het besloten gedeelte van de ledenwebsite, waar je het bardienstrooster vindt. Helaas lukt het nog niet om de bardiensten in te plannen via een telefoon of iPad. Als je zelf de bardiensten inplant dan is de bardienst ook gelijk bevestigd. Je ontvangt een week voor je bardienst via e-Captain een herinnering per e-mail over het tijdstip van je bardienst(en).

Automatische bardienstindeling

Na de periode dat je zelf hebt kunnen plannen worden de overgebleven bardiensten automatisch en in willekeurige volgorde ingedeeld op de open plekken in het bardienstrooster, voor zover de activiteiten bekend zijn. Dat kan ook op een minder gunstig of minder druk (saai) tijdstip zijn. Je kunt ook nog later in het jaar voor een nieuw evenement of een open gevallen bardienstplek worden ingeroosterd. Natuurlijk krijg je altijd minimaal één maand van tevoren een bericht via de e-mail over je bardienst. Zorg wel dat je de dienst bevestigd en er een groen vinkje bij je bardienst staat!

Vrijstelling bardienst

Je bent vrijgesteld van de bardienst als je voor 1 januari de leeftijd hebt bereikt van 67 jaar. Natuurlijk kan de liefhebber gewoon bardiensten blijven draaien en je kunt jezelf inplannen vóór 1 maart via Mijn WSV.

Nieuwe leden draaien in het jaar dat ze lid zijn geworden nog geen bardiensten. Wel kan je altijd een keer meelopen met een verenigingslid tijdens een bardienst om ervaring op te doen en nieuwe leden te leren kennen.

Ben je lid van een commissie en heb je vrijstelling gekregen van het bestuur, dan wordt dit automatisch geregeld en wordt je niet meer ingeroosterd.

Afkopen bardienst

Wil je of kun je echt geen bardienst draaien, dan is het mogelijk om vóór 1 januari de bardiensten van het jaar daarop af te kopen. Stuur hiervoor een mail naar de penningmeester. Je krijgt dan een factuur voor de afkoop van de bardienst en je wordt niet meer ingeroosterd. De tarieven voor het afkopen van de bardiensten vind je op de website. Zie tarieven

Ruilen? Eigen verantwoordelijkheid!

Kun je toch niet op de ingeroosterde tijd van je bardienst, dan is het mogelijk om via een ruilverzoek in Mijn WSV een ander lid te vinden. Je moet dan wel geluk hebben om een match te vinden. Natuurlijk kun je ook onderling ruilen met een ander verenigingslid.

Je kunt ook andere gezinsleden vragen om de bardienst vervullen, zolang ze ouder dan 18 jaar en lid zijn van de vereniging of één van onze (jeugd)leden van de invalpoule inschakelen. Zie overzicht invalpoule  Bedenk wel dat deze jeugdleden een drukke agenda hebben, dus begin op tijd met het organiseren. Ook wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, dan moet je zelf je bardienst ruilen of een invaller zoeken. De organisatie ligt dus bij jezelf.

Ben je onverhoopt je bardienst vergeten of heb je het niet tijdig geruild? Dan moeten we per vergeten bardienst helaas een boete plus de kosten voor het inhuren van vervanging in rekening brengen. Zie tarieven.

E-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’

Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine. Deelname e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken” kan kosteloos via deze link.

Heb jij het certificaat ontvangen? Stuur dit dan door naar bardiensten@wsvbinnenmaas.nl en wij zorgen ervoor dat we het certificaat opnemen in ons barregister, zodat het kan worden getoond bij een eventuele controle.

We hopen natuurlijk dat alle leden van onze watersportvereniging hun bardiensten vervullen, zodat we samen van onze prachtige accommodatie kunnen genieten gedurende het watersportseizoen!