Onstuimige eerste Battle

Voor het tweede jaar op het programma, maar voor het eerst echt geroeid. Stond er vorig jaar te veel wind om te roeien, wederom stond er een heel stevige wind op 21 augustus. Ons stoplicht stond echter op groen, dus er was weinig wat ons nog kon tegenhouden.

De deelname bestond uit 4 tweeën in allerlei varianten (boord, scull, gestuurd), maar vanwege de wind is er een lastminute besluit genomen om maar 2 vieren te nemen. Toen we de haven uit voeren, hadden we al snel door dat dat wel een goede beslissing was. De golven waren toch behoorlijk hoog en een twee was al snel een badkuip geworden.

De samenstelling van de 4én was geworden:
Fyra: Harald, Maaike, Eline, Mark
4FY: Dennis, Sam, Marjolijn, Arjan

Na de toss uitgevoerd door Eline, mochten zij aan stuurboord starten, wij aan bakboord. De start in de haven van Maasdam kwam als een verrassing voor de meesten van ons, behalve voor Arno Hoogwerf die ons afschoot. Gevolg was veel water wat rondvloog en wat geslinger, maar in het toen nog wat rustige water kon ieder zijn slag en tempo vinden. De 4FY nam het voortouw, maar steeds op de voet gevolgd door de Fyra. Het water was nog goed roeibaar, maar dat veranderde wel een beetje toen we het Zwanegat door kwamen. De riemen sloegen zo ongeveer uit je handen en het racen was meer proberen zo min mogelijk fouten te maken. Na veel gespetter ging de 4FY als eerste door de gong en na 45 seconden kwam ook de Fyra over de meet. De uitslag van de Battle wordt echter bepaald door de correctiefactoren, dus het bleef nog lang spannend… Echter met een verschil van 4 seconden ging de 4FY echter met de eer strijken om als eerste overwinnaar van de Battle in de WSV Binnenmaas de boeken in te gaan!

De uitslag incl. correctie

Boot Roeitijd Correctietijd
4FY 26:10 28:30
Fyra 26:55 28:34

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van Arno Hoogwerf