11 & 12 mei Yngling Regatta  2019

• yngling2018_mobo

In 2018 organiseerde WSV Binnenmaas in samenwerking met de Yngling Club Holland een Yngling Regatta. Een daverend succes met een veld van 16 Ynglings.

Een team van onze vereniging bestaande uit  Piet Schuurs / Eelco van de Bunt,  werd overallwinnaar en dat maakte het extra leuk!

Via deze link naar de uitslagen van de Yngling Regatta 2018.

Voor 2019 heeft de YCH WSV Binnenmaas wederom verzocht om zo’n Yngling klasse weekend te organiseren.

Het race-format bestaat uit korte-baan-wedstrijden afgewisseld met een aantal lange-baan-wedstrijden. Aan de opzet, om een zo groot mogelijk aantal starts te realiseren, is volledig voldaan.

Zaterdagavond was er een leuk feest waarbij DJ Dylan  sfeerverhogend bezig was door de draaitafels te bedienen.

Zeilers van buiten overnachtten in het scoutinggebouw en de zondagochtend begon met een heerlijk ontbijt .

De bemanning van het winnende team, met Yngling 335, bestaande uit:

Kaj Moorman, Jasper Schuddeboom en Sam Peeks mocht de prachtige aluminium sculptuur van een Yngling meenemen. Deze wisselprijs die door Edwin Kooijman speciaal in 2018 voor de Yngling Binnemaas Regatta ontworpen en vervaardigd is.

Onder dit artikel staan de uitslagen van de Yngling Regatta 2019.

Hier volgt een terugblik op de Yngling Regatta 2019 die Kai Moorman op de site van YCH plaatste;

Klasse evenement Binnenmaas geslaagd!

Het klasse evenement op de Binnenmaas was weer een succes! De Binnenmaas is een lange maar smalle plas bij Mijnsheerenland. Voor de tweede keer is hier een Yngling klasse evenement georganiseerd door WSV Binnenmaas.

De opzet voor dit weekend is uitdagend, er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk wedstrijden.

Daarnaast is er ook aan de gezelligheid op de kant gedacht, alles is namelijk inclusief, DJ, overnachting en ontbijt / lunch.

In totaal zijn er 12 up-down wedstrijden gevaren, variërend van 10 tot 30 minuten. Doordat de wedstrijden kort waren, zijn juist de starts en alle handelingen aan boord erg belangrijk. Naast dat de wedstrijden natuurlijk mee tellen in het klassement, was dit een erg goede gelegenheid om als team te groeien. De tussenstand van de jaarprijs staat nu online: https://www.yngling.nl/jaarprijs.

Aldus een lovende reactie van Kai Moorman, de stuurman van het winnende team.

Prominente Ynglingzeilers van WSV Binnenmaas zullen zeker hun best doen om dit succesvolle evenement in 2020 weer op de wedstrijdkalender van YCH te geplaatst te krijgen.

Namens de wedstrijdcommissie, Herman van Dijk

uitslagen yngling 2019