Veel geslaagden tijdens afroeien

Zaterdag 23 september was er weer een afroei-moment bij WSV Binnenmaas. Zoals traditiegetrouw, voorafgaand aan het afroeien in september, wordt de Binnenmaas voorzien van een wolkendeken van mist. Als de zon dan eenmaal genoeg kracht krijgt zo rond half tien, worden we verwend met een spiegelgladde Binnenmaas en een strak blauwe lucht.

Rond 9.45 uur druppelen de eerste afroeiers binnen. De laatste theorievragen worden nog doorgenomen en de commando’s worden nog herhaald. Na het openingswoord door Els gaat de één aan de theorie beginnen en de ander gaat alvast de boot in gereedheid brengen. De eerste boten gingen al vlot het water op.

Skiffeurs, stuurlieden en scullers

Tal van skiffeurs lieten hun vaardigheden zien, jasje aan en uittrekken, balletjes uit het water opvissen. En dat alles in zo’n onstabiele skiff. Er is er zelfs niet één te water gegaan. Dat alleen is al een super prestatie.

Concentratie tijdens het stuur-examen

Maar ook de stuurlieden lieten hun kwaliteiten zien. Een drenkeling opvissen, strak rond een boei sturen. En alle opdrachten werden door de eerstejaars zomerroeiers op vakkundige wijze uitgevoerd. Het vast roeien, stuurboord of bakboord strong… alle vaardigheden kon de jury beoordelen.

Nadat alle boten weer terug op de kant waren werd er ook nog op de ergometer gestreden om de beste 500 meter-tijd. Hierbij zijn geen verenigings-records gebroken maar wel persoonlijke records. Onder niet aflatend enthousiasme wist Caroline de Wilde haar PR met maar liefst 7 seconden te verbeteren!

We kunnen dus terug kijken op een zeer geslaagde afroei-ochtend. Wij willen de skiffeurs, stuurlieden en scullers dan ook van harte feliciteren met het behaalde resultaat, en wens hen veel veilige en sportieve roeikilometers.

Kon je er onverhoopt niet bij zijn op 23 september, maar wil je wél graag nog afroeien voor een bepaald onderdeel, dan is er nog één gelegenheid dit jaar, te weten op 28 oktober aanstaande.