Vaderdag roeiclinic groot succes

Op een met zon overgoten zondag vond op 18 juni de eerste vaderdag-roeiclinic plaats. Deze clinic was compleet volgeboekt. Iets voor twaalven stonden wij gereed met koffie/thee en koek om de vaders te verwelkomen. Rond 12.00 uur druppelden de vaders binnen. Sommige vergezeld van hun partner en een ander werd door de voltallige familie gebracht. Na met elkaar kennis te hebben gemaakt en alle instructeurs ook present waren kon het sportieve gedeelte beginnen. 

Eerst werd er door de instructeurs op vakkundige wijze uitgelegd hoe de roeibeweging in zijn werk gaat. Daarna mochten alle vaders zelf op de ergometer plaats nemen. En weldra waren de enthousiaste verhalen niet van de lucht. De heren waren van plan om wel even naar Maasdam te roeien. De motivatie zat er dus al goed in. Vervolgens werden de riemen van de Stau en de Centurio naar buiten gedragen en aansluitend de boten zelf.

En toen kwam het moeilijkere gedeelte, het instappen. Ja want je mocht immers maar op 1 of 2 plekjes je voeten neer zetten. Maar ook dit verliep vol souplesse. Nadat de slagen, Nicole en Tjerk Alewijn, waren ingestapt namen ook de sturen, Jannie Bielderman en Peter Alewijn, hun positie in. Het ‘echte’ roeien kon nu beginnen. Al tubbend verlieten de boten de haven. De twee roeiboten werd vergezeld door twee sloepen, met daarin wat roeiers welke tientallen foto’s hebben genomen van de roei-activiteiten.

Het was verbazingwekkend hoe goed er al geroeid werd na verloop van een klein uur. Dit resulteerde in een heuse battle aan het eind van de clinic tussen de twee boten. Door de warmte hebben we de battle maar beperkt gehouden qua lengte, maar het fanatisme was er niet minder om. Na het aftellen ging eerst de Stau voorop maar de samenwerking in de Centurio bleek toch net iets beter en met een nipte voorsprong ging laatst genoemde als eerste over de denkbeeldige finish lijn.

Het enthousiasme resulteerde in een heuse battle tussen de twee boten

Aan het eind van de clinic werden de ervaringen, onder het genot van een drankje, met elkaar uitgewisseld. De één vertelde nog enthousiaster zijn ervaringen dan de ander. Ter afsluiting kregen alle vaders een oorkonde mee naar huis als bewijs van deelname aan de clinic. Het was een zeer succesvolle roeiclinic.