Skiffles in het zwembad: nuttig en heel veel plezier

  • In de skiff klimmen en het lukt

Zaterdag 24 maart werd de eerste zwembad skiffles georganiseerd in de geschiedenis van onze vereniging. Roeiers, instructeurs en supporters troffen elkaar in zwembad de Waterstee in Numansdorp.

Allereerst moest er natuurlijk een skiff het zwembad in en dan blijkt dat zo’n bootje best lang is. Met vereende krachten werd langs smalle paden en door het struikgewas de deur naar het zwembad gevonden en kon de skiff te water worden gelaten.

Oefening klimmen in de skiffHarald deed even voor hoe het inklimmen moest, en dat zag er niet al te moeilijk uit! Als eerste werden de dames uitgenodigd om vanuit het water in de skiff te klimmen, recht te gaan zitten, bankje onder de billen te manoeuvreren en een paar slagen te maken. Dat viel voor sommige dames best mee en voor sommige ook best tegen. Maar de aanhouder wint, dus de dames hielden stug vol en hebben er vele blauwe plekken aan overgehouden.

Hierna waren de mannen aan de beurt. Zij hadden nog nooit in een skiff gezeten, dus onze verwachtingen waren hooggespannen. Dit keer deed Sam voor hoe het moest. Het moet gezegd, de heren hadden geen of weinig moeite om in de skiff te komen. Een enkeling vloog er aan de andere kant weer overheen, maar dat vonden wij toeschouwers alleen maar leuk. Gaan roeien was een ander verhaal maar dat gaat vast in orde komen van de zomer. Deze heren hebben talent!

Bedankt Sam, Harald en Maaike voor jullie hulp. Roeiers bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Harald bedankt voor het mee ophalen van de skiff.