Materiaal

De verenigingsboten van onze roei-afdeling kunnen door alle roeiers gebruikt worden, mits je een toereikend roeiniveau hebt behaald. Als je nog geen diploma in niveau 1 hebt op een bepaald onderdeel, mag je nog geen boten afschrijven. Je roeit dan tijdens de cursussen onder begeleiding van de instructeur. Als je een bepaald niveau hebt bereikt, staat dat niveau voor een aantal punten (1, 2 of 3).

Puntensysteem

Onze boten hebben ook een puntentelling. Als je bijvoorbeeld niveau 1 in de skiff hebt behaald, mag je een skiff voor niveau 1 afschrijven en er zelfstandig in roeien. Als je een team hebt van bijvoorbeeld 5 roeiers die allemaal hun niveau 1 skullen hebben behaald, dan mag je in de zomer de Centurio of de Stau afschrijven. Als je allemaal niveau 1 boordroeien hebt, mag je de Sidonia afschrijven. Een gladde 4, zoals de 4foryou mag alleen afgeschreven worden als er vier niveau 3 roeiers in roeien. Zie verder onderstaande tabel voor de puntentelling van de boten.

[table id=3 /]
Huur boten door niet leden.

Boten kunnen alleen gehuurd worden door roeileden van, bij de KNRB aangesloten, verenigingen.

Huurovereenkomst Roeiboten WSV Binnenmaas