Glimmend de winter in: winteronderhoud

De dagen korten, maar het mooie weer heeft lang aangehouden. Langzaamaan wordt het wat kouder en gaan we weer denken aan dikke truien en handschoenen. De tijd breekt aan voor het winderonderhoud van onze boten!

Binnenkort zullen jullie van mij weer een e-mail krijgen met daarin een ploegenindeling voor het onderhoud van onze vloot. Dit is niet vrijblijvend! Het is inmiddels vast wel bekend: Halen en brengen is ons motto. Je haalt veel bij onze vereniging (sportief plezier en hopelijk nog veel meer) en brengt ons ook wat: onder meer je arbeid in de winter bij het onderhoud van de vloot. En mocht je in een bepaalde periode echt niet kunnen werken, ruil dan met iemand anders!

Behalve het winteronderhoud zijn er nog een paar essentiële zaken die heel simpel zijn, maar iedereen veel plezier opleveren: Als je op een ochtend komt roeien en de kade is vuil door eendenpoep, pak even een bezem en iedereen kan met schone handen vertrekken. En als je terugkomt van het roeien: maak de slidings schoon en vergeet niet de doppen van de boten los/open te maken. Het is het behoud van ons materiaal als er geen vocht in de boten blijft staan! Het is allemaal een kleine moeite, het geeft zoveel meer roeiplezier én het is het behoud van ons (kostbare) materiaal!

Dank jullie wel namens de roeicommissie,
Ans van Hemsbergen, onderhoud