Binnenmaas goed vertegenwoordigd op de altijd gezellige Markregatta van RV Breda

Aan het begin van het seizoen stond de Markregatta al in de agenda van menig roeilid genoteerd. Logisch, want deze wedstrijd over 5 km bij Roeivereniging Breda haalt het beste in de roeiers naar boven. Zo start je onder het viaduct van de A16 met een staande start en een directe tegenstander. De volle 5 km mag je vervolgens uitvechten wie als eerste de finishbel laat klinken. Een procedure die de doorgewinterde battle roeier van de Binnenmaas (u weet wel, elke eerste zondag van de maand) maar al te goed kent. Binnenmaas was goed vertegenwoordigd met een botenwagen volgeladen met uitsluitend geel materiaal. Zowel Sam en Harald, als Maaike en Juliette roeiden zich de longen uit het lijf in de Tootega van Johan Bielderman. Ronald, Arno, Peter en Marc vochten met de 4 For You een gevecht op het scherpst van de snede uit met een ervaren 4 van Breda. Arjan hield in een sterk bezet veld met de Gerard Splinter van Ruwiel de eer van Binnenmaas hoog. Tot slot roeiden Sam en Harald in het tweede blok ook nog in een mix 4 met roeisters van Breda en Scaldis. De heren beginnen een haast Duitse degelijkheid in het roeien ten toon te spreiden. Zoals iedereen de definitie van voetbal kent, zoals later op de avond tegen Zweden nog maar eens werd bewezen, deden ook Sam en Harald wat men van hen verwacht. Met twee keer blik als oogst voor Binnenmaas werd door de aanwezige Binnenmaas roeiers driftig gesproken over de volgende keren dat er weer krachtmetingen op de agenda staan. Te beginnen met onze eigen marathon, maar later in het jaar zijn ook de Army Regatta en de Suikerrace goede mogelijkheden om je in het wedstrijdgeweld te storten.

Link naar de beelden van het roeien van HaaS: https://youtu.be/S4dx2iLepCk