Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Kamp 2023 dag 5

jeugdzeilkamp Herkingen

Trouwe lezers,

Wat vinden we het leuk dat jullie bij het ontbijt en zelfs midden in de nacht het dagboek lezen! Bij deze dag 5. De ogen waren nog verder gekrompen, maar toch vonden de zeilers nog een beetje energie om de warming-up vol te houden. Tijdens het ontbijt met een overheerlijke eierkoek was het ook een stuk stiller dan op dag 1, hoe zou dat nu komen? Iets met harde wind misschien? Het feest met de wind was nog niet over, want ook vandaag was het weer knallen.

De groep van Hans, Annemijn en Iris begonnen de dag met veel optimisme en namen alle vijf de optimisten mee het water op. Nicolas sloeg om, maar was hier uiteindelijk toch wel echt trots op. Per ongeluk omslaan op de Grevelingen, niet eens expres! Willem de Wind trok toch nog wel wat aan, waardoor er werd gekozen om heen en weer te crossen met één bootje. Juliette kon er geen genoeg van krijgen, ze heeft de boot zelfs nog helemaal teruggevaren terwijl de rest werd teruggesleept.

De gevorderde groep begon met vermoeide hoofden aan de dag na de intense wind van gisteren. Opnieuw was er een harde wind van 20 knopen gemiddeld dus het beloofde een pittige dag te worden. Eenmaal op het water hebben we een lang stuk aan de wind gezeild. Dit was zwaar maar gaf uiteindelijk wel voldoening. Op de terugweg moesten de zeilers voor de wind waar wat slachtoffers vielen. Thomas had het met name zwaar want hij is 3 keer omgeslagen en volgelopen. Maar uiteindelijk met wat tips is iedereen zelfstandig naar de haven gesurft en naar binnen gevaren.

Tussen de middag werd iedereen rijkelijk beloond met een broodje hamburger. Dat ging er goed in na zo’n intensieve ochtend! Hierna sprong iedereen lekker onder de douche waarna ze even konden ontspannen met een middagje op de kant. Er werden krabben gevangen, gevliegerd en de kinderen konden langskomen bij kapsalon Derksen. Zelf Hans en Wouter zijn langs gekomen. Hans kreeg drie hanenkammen en Wouter weer een fantastische middenscheiding.

In de middag was het tijd voor een wel hele speciale zeiler: Hans! Hij heeft zijn zeilspullen weer van zolder gehaald om de zeilers mee te nemen op de Splash. In de woorden van Ian: zozo, oude mannen kunnen ook nog zeilen! Ook kwam hij erachter waarom een Splash zo heet, iedereen kwam volledig doorweekt van het water af.

Toen was het tijd om te genieten van een lekkere, maar vullende, pasta spinazie! Juliette werd hier zelfs voor wakker gemaakt. Ook het raketje erna ging er goed in! In de avond hebben de zeilers de jacht geopend naar speciale tijdreis vossen! In het dorp Herkingen zaten verschillende tijdreizigers, waaronder godin Annemijn, alien Roel, piraat Iris en Wouter als Marty. Niemand heeft alle vier de tijdreizigers gevonden, vooral alien Roel zat goed verstopt.

Na het avondspel zijn er meer broodjes tussen de kolen beland dan dat er zijn gegeten. Het bleef nog vrij lang onrustig op het kampterrein, nog één volledige zeildag te gaan. Morgen nog knallen en zaterdag mogen jullie ze alweer komen halen! Nog even volhouden dus… 😉