Dagboek kamp 2016

Dit was ons kamp in 2016:

Dag 6 en 7

Het is alweer voorbij! Het WSV Binnenmaas Bootkamp was een zeer groot succes! Wij hebben als trainers onwijs genoten van de super gezellige groep zeilers die allemaal de billen uit hun broek gezeild hebben! Want aan wind was er dit jaar absoluut geen gebrek!

Laten we even een dag terug gaan, want gister nacht was er geen tijd om een verhaaltje te schrijven.
Vrijdag ochtend werden de Bootkampers zoals iedere ochtend gewekt met Captain Jack. Inmiddels weten de zeilers dat ze in een matrix moeten gaan staan en zich klaar moeten maken voor de ochtend work-out. De oogjes van de meeste zeilers waren behoorlijk klein geworden.
Voor de RS-feva zeilers was er deze ochtend een speciale gast. Giel heeft samen met de zeilers gekeken naar de trim en vooral veel tips gegeven over de gennaker, maar helaas stond er op dat moment weinig wind. Alle zeilers hebben geprobeerd te zeilen maar het werd meer dobberen, zingen en vliegjes wegjagen, want er was een enorme zwerm piep kleine vliegjes die veel van de zeilers helemaal gek maakte.

Na de heerlijke lunch met een broodje salade zijn we het water op gegaan voor het waterspel. Inmiddels stond er een kleine windkracht 4 en konden we in volle vaart richting het eiland het Hooft varen om daar in groepjes verschillende spelletjes te spelen. Het naar het eiland toe varen was voor een aantal zeilers al een uitdaging omdat de vermoeidheid aardig had toegeslagen.

Na het waterspel hebben de zeilers hun boten volledig afgetuigd en alles netjes opgeruimd en hebben de kinderen een poging gedaan om hun tent op te ruimen. Inmiddels was de voorzitter van de Jeugdcommissie en vader van twee van onze zeilers al bezig met de BBQ waar we allemaal van genoten hebben.
Na dit lekkers hebben we nog kort een spelletje gespeeld om vervolgens in de drie spelgroepen landmacht, luchtmacht en marine de laatste 10 vragen voor hun allerlaatste verhoor met de hoofdgedachte op de moord van Frank opgeschreven. Onderleiding van de leden van het CED zijn ze begonnen aan hun laatste verhoor.
De Landmacht heeft Pieter Plof verhoord de Marine Maurice Bosbrand en de Luchtmacht Wouter en Ruben op Stelten na dit lange verhoor heeft iedere groep opgeschreven wie zij dachten wie de dader was. Waar de moord gepleegd is, met wat en waarom.

De Bootkampers waren nu natuurlijk allemaal heel erg benieuwd naar het verhaal. Dit werd in stijl gedaan bij het kampvuur. De kampvuurplaats bestaat uit een enorme stalen boei waar onderin plaats is om vuur in te maken met daaromheen bankjes wat dit de perfecte plaats maakte voor het spannende moordverhaal…. De landmacht bleek het dichts bij in de buurt te zijn met 3 van de 4 dingen goed.

Na dit verhaal waren de meeste zeilers al aardig moe en zijn ze keurig naar hun tent gegaan. Helaas zijn ze daar niet allemaal gebleven, zoals dat natuurlijk ook een beetje hoort op de laatste avond.
Een aantal oudere optimist zeilers en jeugdzeilers hebben het zelfs voor elkaar gekregen om de hele nacht door te halen! Inmiddels hebben we begrepen dat die Bootkampers heerlijk hebben geslapen in de auto terug en ik vermoed zomaar dat de ouders hele rustige kids hebben dit weekeind.

Dag 7

Begon iets later dan anders, voor de zeilers die geslapen hebben althans. Na een lekker ontbijt mét croissant zijn ze begonnen met het opruimen van hun tent en druppelde de eerste ouders binnen.
Binnen no-time met behulp van vele ouders was het kampterrein afgebouwd en werd het zeilkamp afgesloten.

Wij hebben als trainers enorm genoten van deze fantastische week met geweldig leuke zeilers die allemaal de hele week onwijs hard hebben gewerkt en veel hebben geleerd.
Hopelijk gaan jullie volgend jaar allemaal weer mee want wij kijken nu al uit naar het zeilkamp van 2017!

Dag 5

We begonnen lekker vroeg om half acht met onze nieuwe ochtendroutine ditmaal onder leiding van Pieter en Dion (mét witte sokken en addidas slippers).

De Bootkampers gingen daarna allemaal trouw naar hun bootje toe, al ging het vanochtend niet echt heel snel. Na het ontbijt gingen de zeilers enthousiast het water op omdat er vandaag alweer een heerlijk windje stond.

De RS Feva’s en Jeugdboten zijn een eind richting Amsterdam gevaren en hebben geluncht op een strandje. De A zeilers hebben erg fanatiek gezeild en Tigo heeft vandaag echt leren hangen.

Luuk en Sjoerd waren vandaag de enige RS-feva zeilers die met de genaker durfde te zeilen.

Bij de beginners waren het allemaal bikkels maar vooral Wieteke die 2 keer om is geslagen en 3 keer volledig vol is gelopen maar de hele tijd bleef lachen en doorgaan. Brigitte die voor het eerst deze week in een Splash vaart doet het ook super goed!

Er is door de optimist zeilers geluncht op het Hooft en daarna is er lekker lang doorgevaren!

De groepen kwamen tussen half 5 en half 6 pas het water af. Daarna is er genoten van de shoarma die de kookploeg voor ons had bereid. Helaas moesten Leon van de kook en RS Feva zeilers Luuk en Sjoerd vandaag al naar huis, maar niet zonder applaus van de zeilers natuurlijk!

Als avondspel werd er gesurvivald er moest vuur gemaakt worden, knopen worden gelegd en een stormbaan afgelopen worden en loopgraven gegraven worden.

Daarna was het de hoogste tijd om lekker de bedjes in te kruipen, en het blijft opvallend stil vanavond waarschijnlijk omdat het zo koud is.

Morgen alweer de aller laatste zeildag en er belooft wederom weer een lekker pittig windje te staan!

Dag 4

Omdat de Bootkampers gisteravond later naar bed zijn gegaan mochten ze een half uurtje langer slapen. Een aantal oudere optimist zeilers en jeugdzeilers waren echter vroeg wakker en leek het leuk om met hun speakertje langs de tenten te gaan van dejoongeren kinderen met het wakker wordt liedje. De andere kinderen raakten er behoorlijk van in de war

Maar om acht uur stonden alle kinderen buiten in de tent, netjes in een matrix klaar voor de warming-up. Die zeilers die het zo leuk vonden om zo vroeg op te staan mochten samen met Dion en Pieter een extra rondje rennen. Die kwamen net op tijd voor het ontbijt aanzetten.

Helaas stond er vanmorgen bijna geen wind en bijna waren we naar de kant gegaan om daar spelletjes te spelen. Toch besloten we om richting de picknick plet te gaan bij het catamaranstrand. Toen we daar bijna waren zagen we behoorlijk donkere wolken aankomen. Met zelfs een wind/waterhoos!

Toen die bui boven ons hing ging de wind van 3 naar 18 knoen in een paar seconden. De feva’s die het dichts bij de bui lagen gingen als eerste om vervolgens de jeugdboten en daarna de optimist B zeilers, Dit schouwspel zagen de beginners maar gingen op wonderbaarlijke wijze als enige niet om

Voor de lunch kregen we heerlijke pannenkoeken, die warme verwennerij konden de kinderen goed gebruiken. Na een aantal spelletjes om op te warmen gingen de kindern in hun spel groep het water op een waterspel te spelen. Ze moesten zo snel mogelijk naar verschillende boeien waar flessen aan huingen met punten. De beginners zijn vanuit de lunch plek direct naar de kant gevaren omdat die behoorlijk moe waren geworden.

Door de windhoos was er op het kampterrein een party tent gesneuveld. Onderleiding van Leon hebben Floris vd Drift, Sam, Nienke, Pien, Jorrit, Donna-Tinke en Bram hebben met vereende krachten de nieuwe tent voor ons opgezet.

Als avondspel is er Levend Stratego gespeeld. En daarna kon er eindeklijk genoten worden van een kampvuur. Tijdens het kampvuur hebben Roel en … de verfdachte Nancy verhoord. Sam en Jip hebben de verdachte Saskia verhoord en tot slot hebben Stijn vd Valk en William hebben de verdachte Hans verhoord. Bovendien zijn er vanavond de fotos van het lichaam van Frank vrij gegeven. De zeilers komen steeds dichter bij het ontrafelen van de moord.

Dag 3

Net zoals dag 2 begon dag 3 met een zeer sportieve warming up. Ditmaal verzorgd door onze tijdelijke dames Annemijn en Janneke. De vermoeidheid begint al in te slaan, maar alle kinderen deden nog steeds erg hun best. Hierna werden de bootjes opgetuigd, die helaas onderbroken werd door een zware regenval, maar gelukkig waren ze nog steeds voor tijd klaar. U leest het goed. Alle kinderen mochten een kwartier langer uitslapen, maar waren nog steeds eerder klaar dan de afgesproken ontbijttijd. Een nieuw record!

Na het heerlijke ontbijt met een bolus was het tijd het water op te gaan. De wedstrijd A groep heeft een lang eind gevaren. Zelfs helemaal naar Pampus en Muiderslot. De B groep heeft zich gewijd aan opkruisen en roll-tacks. Emma hielt perfect de groep bij elkaar. De C groep heeft zich ook richting Pampus begeven. Ook de jeugd hebben zich maximaal ingezet op techniek. Het heerlijke weer met zon en wind deed alle gezichten blinken.

Om een uur kwamen we allemaal van het water voor een heerlijk broodje hamburger. Het was vandaag tijd voor een wedstrijd, maar vanwege overtrekkende onweer, konden deze helaas last minute niet doorgaan en moesten alle kinderen even schuilen voor het weer.

‘S avonds was het tijd voor de jaarlijkse dropping, ditmaal andersom, de kinderen moesten van het kampterrein naar een locatie lopen waar ze alleen de coordinaten hebben. Dit duurde voor sommigen zo lang dat ze direct hun bed in mochten toen ze terug waren op het kampterrein.

Uit iedere spelgroep mochten 2 oudere zeilers hun hoofdverdachten ondervragen, ze werden hierin begeleid door Leon. De mariniers Carlo en Iris hebben Hans ondervraagd. De landmacht Adam en Stijn hebben gekozen om Yoeri te ondervragen en tot slot hebben Nienke te Braak en Alec hadden ook Yoeri als hoofdverdachte.

Nadat de verhoren waren afgelopen was het opvallend snel stil in de tenten. Uit een van de tenten hoorde we dat ze echt niet meer gingen ontsnappen omdat hun benen zo moe waren dat ze niet meer konden lopen.

Raadsel: Ik bezit bossen zonder bomen, zeeen zonder water, woestijen zonder zand en huizen zonder stenen. Wat ben ik?

Dag 2

Dag 2 begon zeer sportief! Na het wakker wordt liedje “He Ho Captain Jack” startte we namelijk met een warming-up! Alle zeilers moesten van trainer Dion in een Matrix gaan staan, mocht u zich afvragen wat dit is… na het eind van de week kunnen de kids dit perfect uitleggen. Na een 10 minuten fanatiek sporten waren de kids goed wakker en klaar om hun boot op te tuigen. Dit ging, waarschijnlijk omdat de kids zo wakker waren, in zo’n razend tempo dat we het record van zo vroeg mogeliijk ontbijten hebben gebroken.
Omdat de wind lekker aan het aantrekken was gingen we vroeger dan anders het water op, de kids vlogen over het water. De Feva’s hebben zich enorm in het zweet gewerkt en hebben in de ochtend zo hard gezeild dat er hier en daar wat onderdelen zo op spanning stonden dat ze voor de veiligheid van de boten naar de kant zijn gegaan. Ook de Splashes gingen heel hard en moesten enorm werken om niet om te slaan. De wedstrijdzeilers genoten van de wind en hebben dan ook geweldig gevaren! Zelfs de beginners hebben allemaal gezeild!

Met de lunch hebben we tosti’s en een gezonde fruitspies gegeten en zo genoeg kracht op gedaan om weer het water op te gaan! Inmiddels was de wind nog meer aangetrokken en waren er dus wel iets minder boten het water op gegaan dan in de ochtend. Alle B zeilers hebben het geprobeerd maar helaas begon het op dat moment zo onwijs hard te waaien dat het niet meer veilig was. Van de Feva’s waren allen Luuk en Sjoerd zo stoer om het water op te gaan, ze waren hierna wel zo moe dat ze bijna het avondeten hebben gemist!

De A zeilers hebben allemaal gevaren, er zijn hele vette filmpjes van hen gemaakt. Mika en Casper waren in de jeugd super sterk en zijn daarom in de middag ook het water op gegaan.

De kids waren na deze enerverende dag behoorlijk moe en waren daarom wel blij met wat vrije tijd.

De kookploeg is vandaag versterkt met Leon en die hebben een lekkere pasta voor de zeilers gemaakt, waar iedereen heel goed van heeft gegeten, waarna de kids in hun spelgroepen de eerste hints over de moord op Frank keregen. Als avondspel werd er een fotospel gespeeld, ze kregen een opdracht zoals ‘verover de kooktent’ en moesten dit op een zo originele manier uitbeelden.
De jeugdzeilers en oudste optis hebben daarna nog wat spelletjes gespeeld en nu is het zo goed als stil!

Wist u dat……

drie van onze zeilers vanavond te zien waren op het Jeugdjournaal? Van de ‘beginnende’ optimist zeilers Wieteke, Bram en George is een toffe foto gemaakt dat de foto het weerbericht heeft gehaald!

Dag 1

Lieve Ouders, zusjes, broetjes, opas,omas en andere lezers van onze stoere BootKampers

We zijn begonnen! Het allerleukste allerstoerste zeilkamp van Nederland is weer begonnen! Na dat al de BootKampers hun tenten hadden opgezet en de bootjes opgetuigd waren kon het kamp geopend worden. Dit jaar verliep het iets anders dan normaal, ons geplande spel kon namelijk niet doorgaan omdat een van onze trainers Frank van zaterdag op zondag door een van de andere trainers is vermoord. En deze moord moet natuurlijk opgelost worden. Een speciaal team van het leger, het CED is ingeschakeld om in de groepen Luchtmacht, Landmacht en de Marine de moord op Frank op te lossen. Alle kinderen kunnen gedurende het hele kamp hints verdienen en moeten er op die manier achter proberen te komen door wie Frank vermoord is, waarom (motief) Frank vermoord is, waar Frank vermoord is en waarmee Frank vermoord is.
Julie als lezers kunnen jullie zeilers hierbij helpen. Door de puzzels en verboren aanwijzingen te vinden in dit dagboek en het antwoord te appen of te smsen naar het Mystery nummer 06

kunnen jullie de zeiler helpen aan extra hints. Vergeet dan vooral niet de naam van deze zeiler te vermelden in het bericht.

Na de opening hebben de kinderen afscheid genomen van hun ouders en konden ze genieten van een lekker broodje aardbei. Daarna zijn we in de zeilgroepen het water op gegaan. Met 14 knopen en een zonnetje was het een heerlijke wind voor de eerste dag!

De kids hebben zich goed vermaakt op de kant waarna we, zoals iedere eerste avond op kamp friet hebben gegeten.
Er was hierna weer genoeg energie voor een lekker actief avondspel, er waren 4 verschillende sport spellen waar ze tegen een ander team moesten strijden.

Team 1, de Mariniers van de Marine heeft dit avondspel gewonnen en daarmee een hint gewonnen.

De jonkies zijn na een spannend verhaal over een tunnel onder de Binnenmaas snel in slaap gevallen. De wat oudere optimst zeilers zijn nog wel even op avontuur geweest. Hierbij kwam ons leger thema goed van pas.

Wist u trouwens dat de kinderen geen Ja-maar mogen zeggen, en als ze dit wel doen 10x moeten opdrukken en dat dit vandaag al bijna 30 keer gedaan is?

De raadsel van vandaag is: wat loopt in de ochtend op 4 benen, in de middag op 2 en in de avond op 3?