Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Jeugdactiviteiten

Wij organiseren veel evenementen gedurende het hele zeilseizoen, hieronder staan er een paar uitgelicht!

Zeilinstructie

Iedere zaterdagochtend en/of -middag van april tot oktober kun je bij ons zeilinstructie volgen in je Optimist, Splash, Laser of RS Feva. We geven zeilinstructie in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur en in de middag van 14.00 tot 16.30 uur. Je kunt bij ons leren zeilen en je CWO zeildiploma’s halen maar ook leren wedstrijdzeilen en hierbij gecoacht worden. Schrijf je hier in voor seizoen 2023!

Pastarace

Op een aantal woensdagmiddagen voor en na de zomer organiseren we een pastarace voor alle jeugdzeilers. We zeilen dan een aantal wedstrijdjes van 18.00 tot 19.00 uur, daarna gaan we gezellig met z’n allen genieten van een heerlijke pastamaaltijd die door een van de ouders is gemaakt. Deze wedstrijdjes worden begeleid door de zeiltrainers en voor alle zeilers toegankelijk, van beginner tot ervaren wedstrijdzeiler. De kosten bedragen €3,- per keer.

Voor- en najaarstrainingen

In maart beginnen wij het zeilseizoen met de voorjaarstrainingen. Als je hier aan mee wilt doen moet je wel een droogpak of dikke steamer aan vanwege de kou. In november sluiten we het jaar af met de najaarstraining.

Combi Rotterdam

De Combi Rotterdam zijn wedstrijden die worden georganiseerd door alle watersportverenigingen binnen de regio Rotterdam. Iedere vereniging organiseert een keer een wedstrijd waardoor je als zeilers kennis maakt met de verschillende verenigingen en water. De zeilers worden in verschillende niveaus ingedeeld: D zijn de beginners en de A zeilers de meest ervaren wedstrijdzeilers. Voor de beginners is er een makkelijke wedstrijdbaan waar een motorboot de baan voor vaart, zodat de zeilers weten welke kant ze op moeten.

Zwembadles

Tijdens de zwembadles maak je voor het eerst, in een warme omgeving, kennis met de Optimist. De trainers laten je ervaren hoe het is om in een optimist de zitten en wat je moet doen als het bootje omslaat. Ook leer je hoe moet sturen en peddelen. Het is de ideale start voor de beginnende Optimist-zeiler!

Dit jaar vindt de zwembadles plaats op 25 maart 2023 van 14:00 tot 16:00. 

De kosten bedragen €15,-