Skip to main content

Info Watersportvereniging Binnenmaas alles over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Dagboek kamp 2023 dag 2

jeugdzeilkamp Herkingen

Goedenavond lieve lezers!

Na een aantal mislukte ontsnappingspogingen gisteravond, waardoor het toch vrij laat werd, leek het vanochtend toen de kinderen wakker werden aan hun ogen te zien wel dag 5. Toch werden ze vrij snel wakker geschud door de ochtendgymnastiek met Wutru. Hierna was het tijd om de bootjes op te tuigen en vervolgens te genieten van een heerlijk ontbijt met een echte zeeuwse bolus.

Toen was het tijd voor de eerste zeildag van het kamp! Het groepje van Hans, Iris en Annemijn hebben vooral gekeken naar de voorrangsregels op groot water. De kinderen vonden het heerlijk om voor de eerste keer de grote golven van de Grevelingen te trotseren! Ze zijn verschillende boeien op het water gaan ontdekken en hebben lekker een stuk gevaren.

De groep van Roel, Wouter en Dion begonnen met interessante voorbespreking over aan de windse strategie en tactiek. Simon schoof iets later bij, want zijn bed zag er plots toch wel erg lekker uit…. Eenmaal op het water hebben ze een stuk gevaren en zijn vervolgens naar een eiland door gevaren om daar te genieten van een heerlijk broodje knakworst. Hierna hebben ze de theorie uit de voorbespreking in praktijk gebracht. Om de middag helemaal compleet te maken mochten Sara, Milou, Wendy en Simon nog even ervaren hoe het is om in een Splash te zeilen! Met een grote lach op het gezicht voeren ze het water over. Kortom een zeer geslaagde middag!

De groep van Hans, Annemijn en Iris zijn tussen de eilanden doorgevaren en hebben de belangrijkste regel op het water in praktijk gebracht; goed zeemanschap. Dit deden ze door enthousiast te zwaaien naar alle boten die voorbij kwamen. Het bleek toch een intensieve dag geweest te zijn waardoor ze iets eerder op de kant waren en nog even lekker vrije tijd hadden.

Toen alle zeilers weer aan wal waren was het tijd om lekker te gaan douchen en nog een potje te voetballen. Vervolgens was het tijd om te genieten van overheerlijke wraps en een lekker ijsje.

In de avond waren we met de tijdmachine naar het tijdperk van de piraten gegaan en zijn we met de ribs naar een eiland gevaren om daar het enige echte piraten smokkelspel te spelen! Alle zeilers deden fanatiek mee en hebben tegen de trainers gestreden om zoveel mogelijk goederen mee te smokkelen. Het leverde hilarische opmerkingen op. Zo hoorde Hans dat hij best snel was voor een oude man! Eenmaal weer terug op het kampterrein waren de meesten erg moe van alle indrukken en doken lekker het bed in om morgen uitgerust wakker te worden.

Kortom een geweldige eerste zeildag! Tot morgen!