Info Watersportvereniging Binnenmaas over wedstrijdzeilen, jeugdzeilen, roeien en sloepvaren

Coronaprotocol winterperiode roei-afdeling

Coronaprotocol winterperiode roei-afdeling WSV Binnenmaas

Om roeien tijdens de Covid 19 pandemie in de wintermaanden mogelijk te houden is op advies van de KNRB bij de veiligheidsregio toestemming gevraagd om het roeien in meermansboten met maximaal 4 personen per boot mogelijk te maken. Gelukkig hebben zij hierop positief  gereageerd.

Voor onze roei-afdeling houdt dit het volgende in:

• Er mag geroeid worden in C1-boten door roeiers met nivo-3 of skiff nivo-2 Let op!!  Er mag dus NIET geroeid worden in skiff’s
  • Er mag geroeid worden in 2x boten
  • Er mag geroeid worden in 4x boten
  • Er mag geroeid worden in C3x boten met drie roeiers en dus zonder stuurman
  • Er mag geroeid worden in C5x boten met 4 roeiers (plek drie blijft vrij)
  • Er mag geroeid worden in C4x+ boten met stuurman maar dan blijft de slagplaats vrij.

• Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan
  • Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
  • Verenigingsgebouw is gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

Om e.e.a. goed en veilig te regelen hebben we een protocol voor onze roei-afdeling. Als je weer wilt gaan roeien lees dit protocol dan heel goed door en het is van groot belang dat je dit ook naleeft.

—————————————————————————————————————————

Naast het protocol gelden de algemene voorschriften die voor iedereen gelden in deze tijd van het coronavirus:

• Roeiers blijven thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts.
  • Roeiers blijven thuis als een van hun huisgenoten koorts heeft (totdat de huisgenoot 24 uur klachtenvrij is).
  • Wanneer ziekteverschijnselen verergeren (koorts > 38 graden Celsius en moeite met ademhalen) is het belangrijk dat de betreffende persoon telefonisch contact opneemt met de huisarts.
  • Niet naar de vereniging gaan bij Corona-infectie van jezelf of een gezinslid.

De werkwijze voor alle leden van de roei-afdeling van WSV Binnenmaas worden hiermee als volgt.

1. Reserveer vooraf – dus thuis – je roeimoment in e-captain, je mag dat samen met een roeimaatje plannen, er zijn maximaal 2 bootwissels tegelijk mogelijk.
  2. Er mogen ieder kwartier twee boten worden gereserveerd in e-captain. Zie je dat er op de door jouw gewenste tijd al twee boten zijn gereserveerd dan kies je een kwartier later. Etc. etc.  Dit om onnodige drukte op het vlot, loods en in de haven te voorkomen.
  3. Reserveer voor maximaal twee uur!!
  4. Wil je na iemand roeien in dezelfde boot laat er dan een kwartier tussen zodat er tijd is om de boot te reinigen.
  5. Kom niet naar de vereniging om alleen maar te komen kijken of om een praatje te maken, dat brengt alleen maar risico mee van besmetting. Het clubhuis is gesloten.
  6. Kom in roeitenue, er is geen gelegenheid om je om te kleden, de kleedkamers en douches zijn gesloten.
  7. Ga zoveel mogelijk thuis al naar het toilet en was je handen met zeep.
  8. Houd het hek van ons terrein zoveel mogelijk dicht, zo voorkomen we te veel aanwezigen.
  9. Ontsmet je handen in de roeiloods. Er hangt ontsmettingsmiddel boven de bank.
  10. Check vooraf of er na jou een roeier jouw gereserveerde boot heeft afgeschreven, na afloop van je roeisessie draag je de boot aan hem of haar over. Is er geen roeier die jouw boot overneemt, dan haal je de boot uit het water, maak de boot en ook de riemen goed schoon. Vervolgens leg je de boot en de riemen terug in de roeiloods en riemenhok.
  11. Je mag, vanaf het starttijdstip dat je de boot hebt gereserveerd, exact 120 minuten gaan roeien. Als je precies op tijd weer terug bent, dan staat de volgende roeier klaar op het vlot.
  12. Je hebt maximaal 15 minuten de tijd om de boot over te dragen en deze op de contactpunten schoon te maken met ontsmettingsdoekjes die je zelf hebt meegebracht of met een sopje van zeep, daarna komt de volgende boot aan het vlot voor de volgende bootwissel. 15 minuten is voldoende tijd, maar hou er rekening mee dat er niet meer dan die 15 minuten tot je beschikking staat.
  13. De ergometerruimte mag alleen worden gebruikt om te ergometeren met maximaal 2 personen tegelijk. Er staat inmiddels ook een ergometer in de vergaderruimte en 1 bovenaan de trap.  Ventileer de ruimte goed en laat de ergometers staan in het aangegeven vak.
  14. Je mag alleen gebruik maken van de ergometers als je deze van te voren hebt gereserveerd.
  15. Maak na gebruik de ergometers goed schoon, sluit ramen en deuren.

• roeien
  • Coronaprotocol winterperiode roei-afdeling

3271 AH Mijnsheerenland
Contact & route