Voorbereidingen 24-uursrace in volle gang

Nagenietend van de Lustrumviering is de vereniging zich alweer aan het voorbereiden op de 41ste editie van de 24-uursrace, nog maar een klein maandje en er wordt weer gestreden om de ‘Herman van de Broek Bokaal’.

Op vrijdagavond 19 augustus is het Palaver en de Night Before Party om alvast de spieren los te krijgen en de tactieken van dit jaar te bespreken. Na het succes van vorig jaar nodigen wij naast alle leden en deelnemers wederom onze ex-bestuurders uit van WWV de Strikhoek, WSV Eeuwes en WSV Binnenmaas voor een gezellig samenzijn.

Zaterdag 20 augustus start de 24-uursrace om 14.00 uur, toeschouwers krijgen de mogelijkheid om dit vanaf het water te bekijken, de Biwantoboot zal wederom dienst doen als drijvend podium.

We zijn nog naarstig opzoek naar (hoofd)sponsoren voor dit grootse evenement, dat door het weekend heen zo’n 1.500 bezoekers trekt. Mede omdat dit evenement een grote naamsbekendheid heeft in de regio is het zeker voor omliggende bedrijven interessant om sponsoring te overwegen. Met name de 24-uursrace is een evenement om de activiteiten als onderneming goed onder de aandacht te brengen bij het publiek en deelnemers. Naast een aantal sponsorpakketten zijn er ook ‘maatwerk’ mogelijkheden. Voor meer informatie: sponsoring@wsvbinnenmaas.nl.

Zoals gebruikelijk vragen wij onze leden om een handje te helpen, zowel voor, tijdens als na het evenement. Dit kan zijn voor technische zaken zoals het opbouwen en afbreken, maar ook bij het verkopen van de muntjes en het vervullen van de bar- en/of keukendiensten.

Naast dat het erg leuk is om je in te zetten voor dit evenement, ontlast je ook weer andere vrijwilligers. Omdat we niet alle leden persoonlijk kunnen benaderen om te helpen, vragen wij je om bij interesse je op voorhand op te geven via evenementencommissie@wsvbinnenmaas.nl. Of jezelf in te schrijven op het roosterbord, te vinden in ons clubhuis. Het is ook mogelijk om even te bellen met onze beheerder, die kijkt graag waar er nog een plekje vrij is op het roosterbord.

De start van de 24-uursrace is op zaterdag 20 augustus om 14.00u. De Jeugdboten en de Lelyvletten volgen zo snel mogelijk daarna. De finish voor alle klassen is zondagmiddag 21 augustus om 14.00u.

Natuurlijk is het voor iedereen een prestatie om de race der racen uit te zeilen en sommigen doen dat door niet te wisselen tijdens de 12- of 24-uursrace of varen helemaal alleen in hun optimist 12 uur lang. Mede om het deelnemersveld te vergroten en omdat de organisatie extra bewondering heeft voor de 24-uursstrijders wordt dit jaar ter motivatie om deel te nemen in de ‘GOLD’ race prijzengeld beschikbaar gesteld. Voor elke winnaar in een betreffende klasse van de GOLD race is er een geldprijs, bij 3-6 deelnemers is er voor de nummer twee ook een geldprijs en bij 9 of meer deelnemers is er zelfs voor de nummer drie van de betreffende klasse een geldprijs.

Via de website www.24-12uursrace.nl is het inmiddels mogelijk om je team in te schrijven.

Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen hebben wij sinds vorig jaar weer in de nacht boeiencontrole, bij de A-boei en bij de andere boei vanaf een sloep. Er wordt de deelnemers gevraagd naar het startnummer. Zo kan het wedstrijdcomité controleren of alle zeilers in de nacht daadwerkelijk de boeien hebben gerond en niet stiekem een stukje van de baan hebben afgesneden. Mede gezien dit contactmoment bij de boeien vaak erg leuk is voor de zeilers en het comité hierdoor een extra controlemoment heeft, werd besloten deze boeiencontrole ook dit jaar plaats te laten vinden. Zodoende zijn wij opzoek naar ‘Nacht Admiraals’, vrijwilligers die met hun eigen boot (en matrozen) een aantal uurtjes voor anker willen liggen bij één van de boeien om daar de passerende zeilers te controleren. De effectieve tijd waar wij aan denken is tussen zaterdagavond 22:00 uur tot zondagochtend 6:00 uur, verdeeld in blokken van ca. 2.00 uur. Mocht je interesse hebben of nog aanvullende vragen, mail dan Joost Kuipers, wedstrijdcommissie@wsvbinnenmaas.nl.

Door een te harde wind kon vorig jaar de geplande clubwedstrijd roeien helaas niet doorgaan. Maar de aanhouder wind, dit jaar proberen we het gewoon weer. Onze enthousiaste roeiers organiseren een 5 km roeiwedstrijd vanaf de haven van Maasdam tot aan onze vereniging. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zondag tussen de finish van de 24-uursrace en de prijsuitreiking. Gestart wordt met stilstaande start met twee (zo gelijkwaardig mogelijke) boten naast elkaar. Voor deze eerste keer alleen voor de WSV Binnenmaas roeiers, dus het wordt een echte clubwedstrijd. Heb je interesse om mee te doen? Aanmelden kan bij: wedstrijdroeien@wsvbinnenmaas.nl

Voor meer informatie over het evenement zie www.24-12uursrace.nl of neem contact op via de e-mail 24-12uursrace@wsvbinnenmaas.nl

Namens alle vrijwilligers en het organiserend comité,
Richard van Helten & Joost Kuipers