Heb jij je 24-uursraceteam al rond?

Er is niet veel tijd over tussen het moment dat je dit leest en het weekend waarin de 42ste editie van de 24-uursrace plaatsvindt. Dit bijzondere evenement, eigenlijk hét evenement van het jaar, verdient een groot aantal deelnemers.

Inschrijving

Heb je je team al rond? Prima! Schrijf het in via het online inschrijfformulier (of desnoods zaterdagmorgen 19 augustus in het clubhuis)

Was je niet zover, stel dan met vrienden een team samen en schrijf je alsnog in. Twee tot drie zeilers zijn voldoende om met een tweemansboot aan de 12-uursrace deel te nemen en met het dubbele aantal bemanningsleden doe je zonder probleem mee aan de ‘Race der Races’; de 24-uursrace. Een aantrekkelijk en sportief evenement dat je niet mag missen.

Een uur voor de start organiseert de wedstrijdleider een briefing. Het is van belang deze briefing bij te wonen. Je kan er al je vragen kwijt om vervolgens goed voorbereid aan het evenement te beginnen.

Deelname Para Olympische boot

24 uur lang zal het samengestelde zeilteam van Pro Regatta en WV Aegir strijden om de hoogste eer. Het team zeilt met een Para Olympische boot van het type Sonar, een boot welke zeker als potentiële winnaar kan worden omschreven. Pro Regatta is een (jong) opgerichte stichting welke het zeilen voor mensen met een lichamelijke beperking promoot. Alle activiteiten en opslag van de boten van Pro Regatta vinden plaats bij de WV Aegir op de Bergscheplas te Rotterdam. Het deelnemende zeilteam bestaat uit valide mensen van WV Aegir en invalide mensen van Pro Regatta, een mooiere integratie is niet denkbaar. Gezamenlijk zullen zij knokken voor een zo hoog mogelijke score.

Gezelligheid op de WSV
Het Palaver is van ouds een samenkomst van 24-uursrace deelnemers op de avond voorafgaande aan de wedstrijd.

Het terrein ondergaat speciaal voor dit weekend een ware metamorfose. Het wordt een feestelijke accommodatie voor zowel de deelnemers als de bezoekers, voorzien van leuke zitjes met zicht op het water. Er is niet alleen een binnen-, maar ook een buitenbar en vanuit de keuken wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd.

Voor zowel deelnemers als bezoekers is er, om al vast in de juiste sfeer te komen, de vrijdagavond voorafgaande aan het weekend het beroemde Palaver waar de deelnemers er vaak veel plezier in hebben om elkaar af te troeven of elkaar gewoon te helpen met trucs en tips. Daarnaast wordt de muzikale begeleiding op de zaterdagavond verzorgt door een DJ en op de zondagmiddag door een Delftse studentenband. Ook worden er het gehele weekend weer loten verkocht. Wij hebben, mede dankzij vele enthousiaste sponsoren, weer een aantal mooie prijzen weg te geven. Het zal de aanwezigen aan niets ontbreken.

Overnachten/kamperen

Deelnemers aan de 24-uursrace wordt de mogelijkheid geboden om met een tent of ander kampeermiddel bij de vereniging te kamperen om op die manier niet alleen jouw boot in de gaten te kunnen houden maar ook om tussen de actieve periodes door de nodige rust te kunnen nemen.

Dus aan jou de keuze:
  • De boot 24 uur met wisselende bemanning in de race houden, strijdend voor een overwinning in jouw klasse of, wie weet, win je de Herman van den Broek wisselbokaal
  • Of zaterdag 14.00 uur starten, vanaf 20.00 uur feesten om vervolgens zondagmorgen om 8.00 uur weer te starten voor de tweede helft van de wedstrijd.

Namens de Wedstrijdcommissie,
graag tot ziens op 19 en 20 augustus!