Zelfwerkzaamheid

Onderhoud = Behoud

Om de vereniging er verzorgd uit te laten zien moeten er zo nu en dan kleine onderhoudsklussen gedaan worden door de leden. Bij elk lid wordt standaard het afkoopbedrag voor de zelfwerkzaamheid gefactureerd in het begin van het jaar. Na het uitvoeren van een onderhoudsklus wordt dit bedrag teruggestort. Het precieze bedrag is vermeld op de tarieven pagina.

De klussen zijn zodanig dat iemand met twee linkerhanden ook aan de slag zou kunnen, immers onkruidwieden of spinnenrag verwijderen kan iedereen!

Naast de gezamenlijke clubwerkdagen, kan iedereen die werkzaamheden voor de club wil uitvoeren dit doen op het tijdstip dat hem of haar dat het beste uitkomt. Uiteraard kan dit ook groepsgewijs gebeuren. Om dit te realiseren wordt er een logboek bij de beheerder neergelegd met daarin de diverse uit te voeren werkzaamheden, waaruit gekozen kan worden. Na het uitvoeren van de werkzaamheden of een deel daarvan wordt dit in het logboek vermeld met de naam van degene die het werk heeft uitgevoerd. De beheerder geeft vervolgens de naam door aan onze administratie, die vervolgens zorgt dat het bedrag wordt teruggestort.

De werkzaamheden zijn over het algemeen werkzaamheden die je ook in en om je eigen huis zou tegenkomen. Zoals:

• klein schilderwerk clubhuis
  • steigerplanken vervangen
  • onkruid verwijderen
  • bordes verzorgen
  • schoonmaken terrein
  • straatwerk
  • etc..

Als je nog vragen en/of opmerkingen hebt, kun je altijd contact opnemen per mail via technischecommissie@wsvbinnenmaas.nl