Verenigingszaken

Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over het reilen en zeilen van onze vereniging.

Statuten en reglementen

In een aantal documenten zijn de (spel)regels vastgelegd over hoe wij binnen onze vereniging met elkaar en met de accommodatie omgaan.

• In de Statuten staan de grondregels en bepalingen van onze vereniging.
  • In het Huishoudelijk reglement staat het Steiger-, haven- en terreinreglement, Reglement Horeca exploitatie en onze algemene Huisregels.
  • Een aanvulling op het Steiger-, haven- en terreinreglement staat in het Protocol terrein WSV Binnenmaas trailers
Gedragsregels

WSV Binnenmaas heeft gedragsregels voor sportbegeleiders opgesteld. Deze regels zijn door alle landelijke sportbonden onderschreven. De regels zijn gemaakt om de risico’s op ongewenst gedrag in de relatie pupil en trainer te verkleinen en ze fungeren als toetssteen voor het gedrag van begeleiders en sporters in concrete situaties. Alle trainers en begeleiders van jeugdleden moeten daarnaast een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen.

Zelfwerkzaamheid

Om de vereniging er verzorgd uit te laten zien moeten er zo nu en dan kleine onderhoudsklussen gedaan worden door de leden. De klussen zijn zodanig dat iemand met twee linkerhanden ook aan de slag zou kunnen, immers onkruidwieden of spinnenrag verwijderen kan iedereen! Naast de gezamenlijke clubwerkdagen, kan iedereen die werkzaamheden voor de club wil uitvoeren dit doen op het tijdstip dat hem of haar het beste uitkomt. Lees meer over de afspraken over zelfwerkzaamheid op de pagina van de technische commissie.