Roei-activiteiten

Door het hele jaar heen organiseert de roeiafdeling van WSV Binnenmaas een aantal roeiactiviteiten, zowel voor toerroeiers als voor roeiers die hun kracht willen meten tijdens wedstrijden of beter willen leren roeien.

• Roei-instructie

Alle beginnende roeiers starten eerst met een beginnerscursus. Als je dat eenmaal hebt gedaan kun je je gaan inschrijven voor allerlei vervolg cursussen, zoals leren skiffen, leren sturen en boordroeien. Ook voor meer gevorderde roeiers worden regelmatig extra trainingen en instructies georganiseerd. Als je eenmaal lid bent, krijg je informatie over deze cursussen en trainingen via ons maandelijks informatiebulletin, het Roeiersnieuws.

• The Battle

Iedere eerste zondag van de maand varen we een clubwedstrijd, vooral voor de gezelligheid. We maken een bootindeling door loting; 1e, 2e en ouderejaars roeiers zitten dus met elkaar in de boot. Oproeien naar Maasdam en van daar in één keer terug naar de vereniging. Wie het eerst binnen is, wint (de eeuwige roem).

• Openingstocht

Deze tocht is er om iedereen weer uit de winterslaap te schudden en in de boten te krijgen. Dus met z’n allen een rondje Binnenmaas en na het roeien gezamenlijk in het clubhuis het ontbijt nuttigen, wat door andere roeileden is klaargemaakt.

• Dauwroeien

De variant van ‘dauwtrappen’ en dus heel vroeg op om roeiend te genieten van de zonsopkomst op de Binnenmaas. Na afloop nagenieten van een heerlijk ontbijt in het clubhuis.

• Midweekroeien

Midweekroeien gebeurt op een dag midden in de week, dat is meestal woensdag. Bij het midweekroeien ga je met een groep roeiers van onze roeiafdeling naar een ander roeiwater. Dat kan zelfs in Friesland of Limburg zijn. Super leuk om eens ergens anders te roeien en je te laten verrassen door de prachtige roeiwaters die er in Nederland zijn.

• Toer-roeien

Heb je niet genoeg aan het Midweekroeien en ons eigen roeiweekend dan kun je ook nog meedoen aan toertochten die door andere verenigingen worden georganiseerd. Ga maar eens kijken op de website van Toer!  Daar zie je een enorm aanbod van toertochten in binnen- en buitenland. Zowel doordeweeks, in het weekend als complete vakantieweken.

• Roeimarathon

Deze wedstrijd wordt door onze vereniging georganiseerd en staat officieel ook open voor roeiers van andere verenigingen. Er wordt een afstand van 42 en 56 km geroeid, dat is 3 of 4 rondjes Binnenmaas, van Westmaas naar Maasdam.

In 2017 staat de roeimarathon gepland op zaterdag 8 juli. Op diezelfde dag wordt wedstrijd gezeild om de Blauwe Wimpel.

• Roeiweekend

Meestal ergens in het voor- of najaar wordt er een roeiweekend gehouden. Dat duurt in ieder geval 2 dagen, soms zelfs iets langer. We roeien de ene keer in Nederland, een andere keer in het buitenland. We zijn bijvoorbeeld al op de volgende locaties geweest: Maastricht – Leuven; de Moezel; de Thames in Engeland; de IJssel; de Weerribben. We varen meestal met gestuurde C-boten, zodat je niet vergevorderd hoeft te zijn om mee te kunnen. Een stuurdiploma is soms wel noodzakelijk.

• Suikerrace en roeidiner

Als afsluiting van het roei(zomer)seizoen roeien heel veel van onze leden eind november de Suikerrace. Deze wedstrijd is een must voor alle eerstejaars roeiers en voor alle andere roeiers die hun inspanningen van het seizoen willen afsluiten met een persoonlijk record. Vanaf Roosendaal eerst oproeien naar de Suikerfabriek Dinteloord en dan 6,8 km zo hard mogelijk terug. Vervolgens ’s avonds in het clubhuis aanschuiven bij het roeifamiliediner dat is klaargemaakt door thuis gebleven roeiers. Het roeifamiliediner is de afsluiting van ons roeiseizoen en bedoeld voor alle roeiers, ook als je niet hebt meegedaan aan de Suikerrace.

Kijk op de kalender hieronder voor alle komende roei-activiteiten incl. tijden en nadere uitleg.

Aankomende Activiteiten › Roeien

Activiteiten Lijst navigatie

oktober 2017

Afroeien niveau 1, 2, 3, sturen, skiff 1 en skiff 2

28 oktober 10:00-13:00
WSV Binnenmaas, Laan van Moerkerken 27a
Mijnsheerenland, 3271 AH Nederland
+ Google Maps

Dit jaar is er nog één afroeimoment, te weten op zaterdag 28 oktober. Dit is het laatste moment van dit jaar, dus nog gauw die ene discipline halen dit jaar? Meld je dan voor 14 oktober aan via instructieroeien@wsvbinnenmaas.nl. Voor de aspirant niveau 3-roeiers geldt tevens dat ze voor die datum moeten zorgen dat het boekje Voorbereiding niveau 3 roeier, ondertekend door de coach, ingeleverd is bij Els Giessenburg, dit mag zowel digitaal als in papier vorm.

Meer weten »
november 2017

The Battle

5 november 08:45-11:30