Oude tijden herleefden tijdens roeimarathon

Zaterdag 8 juli was de jaarlijkse roeimarathon bij WSV Binnenmaas. Het team dat het snelst drie keer de Binnenmaas rond roeit (42 km) wint de begeerde Deniz Cup, vernoemd naar de zoon van oud-roeivoorzitter Arno de Koningh. Oude tijden herleefden met het winnende ‘Deniz Cup-dreamteam’ (bestaande uit Mark Heidt, Peter Lerink, Arno de Koningh en Arjan de Jong) dat in 2005 in een overnaadse vier naar de begeerde beker roeide en nu voor dit historische moment gekleed in historisch roodgeel Eeuwes-tenue aan de start verscheen. Maar het was nu alleen de bemanning dat misschien wat kraakte; overnaads hout heeft plaatsgemaakt voor hightech carbon van de 4 For You, het pronkstuk van de roeivereniging.

The boys are back!

In alle vroegte waren de heren klaar om weer een heuse prestatie neer te mogen zetten. I.v.m. het beloofde warme weer was de start vervroegd naar 8.00 uur, waar de 4 For You helaas de enige boot was die aan de start verscheen. Zat men liever op het strand? De startpositie werd ingenomen en na het aftellen door Sam en het startschot van beheerder Jeanet gingen ze van start, en wat gingen zij hard van start! De mannen hadden er zin in, er moest immers een mooie tijd worden neer gezet. Er werd zelfs niet gestopt om te drinken of te eten, nee dit gebeurde al ‘tubbend’.

Aangespoord door uitzinnige toeschouwers bereikten ze (dubbele TomTom-check!) de (enige) echte marathonafstand van 42.195 meter in 3:29:00. Een evenaring van de 2005 tijd!

Aangezien deze beker vooral een prestatiebeker is (en zij de enige startende èn finishende ploeg vormden), een feit dat extra glans aan dit karaktervolle roeitochtje gaf: The boys are back, de rest van de vereniging achterlatend met de vraag: wie durven de roeihandschoen tegen deze helden volgend jaar op te nemen?